Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι άλλοι δήμοι που έτρεχαν πήραν στρατόπεδα! Ο δήμος Κορδελιού Εύοσμου;

Οι άλλοι δήμοι που έτρεχαν πήραν στρατόπεδα! Ο δήμος Κορδελιού Εύοσμου;

Πέρυσι στις 2 Οκτωβρίου 2022, οι δήμοι Κορδελιού Εύοσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά διοργάνωσαν αγώνα δρόμου διεκδικώντας τα στρατόπεδα για να τα κάνουν μητροπολιτικά πάρκα. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα.

Μάλιστα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είχε δηλώσει μετά τον αγώνα:

«Σήμερα μαζί με τους συμπολίτες μας και από τους τρεις δήμους τρέξαμε συμβολικά στα στρατόπεδα και τους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με στόχο να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα της ανάγκης να παραχωρηθούν όλα τα στρατόπεδα της περιοχής στους δήμους, ώστε να μετατραπούν σε μητροπολιτικά πάρκα» και «Ως δήμος διεκδικούμε την παραχώρηση των 123 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα και τη μεταφορά του στρατοπέδου Παπακυριαζή σε άλλο χώρο προκειμένου να αποδοθεί και αυτό στην τοπική κοινωνία, ώστε να προχωρήσουμε στις αναπλάσεις τους και να τα μετατρέψουμε σε υπερτοπικά πάρκα πρασίνου, αναψυχής και πολλαπλών δραστηριοτήτων, κάτι που έχει ξεκινήσει να γίνεται με τα πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Μ. Αλεξάνδρου και με ένα τμήμα του στρατοπέδου Καρατάσιου».

Πέρασε ένας χρόνος από τότε. Φέτος ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχε για δεύτερη φορά στον αγώνα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023. Φέτος δεν διαβάσαμε δηλώσεις του κυρίου δημάρχου. Βέβαια είχαμε τις δηλώσεις του πριν μερικούς μήνες στις οποίες συμφώνησε να γίνουν στο Ζιάκα κοινωνικές κατοικίες. Ίσως ο κύριος Μανδαλιανός ήθελε να γίνουν μητροπολιτικά τα στρατόπεδα των άλλων δήμων, ώστε να μπορεί τα στρατόπεδα του δήμου του να τα τσιμεντοποιήσει.

Τελικά στους άλλους δήμους δρομολογήθηκαν διαδικασίες για τα στρατόπεδά τους. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει δρομολογηθεί τίποτα. Οι άλλοι δήμοι παίρνουν στρατόπεδα. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου τι παίρνει; Μπορεί να απαντήσει ο κύριος δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός; Παίρνει κάτι συγκεκριμένο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου που μπορεί να ειπωθεί;

Ν. Με.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ