Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜεγάλη η προεκλογική συγκέντρωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στον Εύοσμο

Μεγάλη η προεκλογική συγκέντρωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στον Εύοσμο

Μεγάλη σε όγκο, παλμό και δυναμισμό η προεκλογική συγκέντρωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στον Εύοσμο


«Ξετύλιξε» το πρόγραμμά του για ολόκληρο το δήμο και κατέθεσε τις προτάσεις του για την επίλυση των πολλών προβλημάτων

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα, που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτόν τον τόπο, που ως παιδί έπαιζα στις αλάνες της Ηλιούπολης, του Ευόσμου, της Ελπίδας και του Χαρμάνκιοϊ, τώρα να δέχομαι τη μεγάλη στήριξή σας. Μαζί θα βάλουμε ένα τέλος στην απραξία και την αδιαφορία της σημερινής διοίκησης. Βλέπω στις γειτονιές μας άγχος, γκρίνια, μιζέρια, αγανάκτηση. Είμαστε εδώ με προτάσεις, για να φέρουμε ελπίδα στον τόπο μας, να φέρουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

Συγκινημένος από τη μεγάλη σε όγκο, παλμό και δυναμισμό εκδήλωση που πραγματοποίησε στην πλατεία Ευόσμου, την τελευταία του κατά την προεκλογική περίοδο, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής», Λευτέρης Αλεξανδρίδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα του τόπου και στις λύσεις που θα δώσει σε αυτά με βάση τον προγραμματισμό του.

Σημείωσε ότι πρώτο μέλημά του θα είναι να χτίσει μία καλή επικοινωνία με τους δημότες, υπογραμμίζοντας ότι τα τηλέφωνα του ιδίου και των συνεργατών του θα είναι πάντοτε ανοιχτά. Όπως είπε, η καλή επικοινωνία με τους πολίτες, ώστε να μπορούν να καταθέσουν κάθε πρόβλημά τους και να αναζητηθούν λύσεις, θα επιτευχθεί με τρεις άξονες: Τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής όλο το 24ωρο και εφτά ημέρες την εβδομάδα, την εφαρμογή ειδικού προγράμματος μέσω του κινητού τηλεφώνου και την αναβίωση του θεσμού των τοπικών συμβουλίων.

Ανέφερε ακόμα ότι «δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα σύγχρονο δήμο χωρίς ασφάλεια και με παραβατικότητα. Γι’ αυτό θα βάλουμε φως σε όλες τις γειτονιές. Όπως θα βάλουμε φως και στα γήπεδά μας, γιατί τα παιδιά μας τελειώνουν αργά τις προπονήσεις τους. Επίσης, θα διεκδικήσουμε περισσότερες πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες από την αστυνομία, καθώς και τη δημιουργία νέου αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Άνωθεν του Περιφερειακού και θα επανδρώσουμε με πάνω από πενήντα άτομα τη δημοτική αστυνομία».

Χαρακτήρισε τα πάρκα και τις παιδικές χαρές της περιοχής ως ατημέλητα και ακατάλληλα για παιδιά και ηλικιωμένους και τόνισε ότι θα δημιουργήσει καινούρια, καθώς και ότι θα αναπλάσει εκ βάθρων τα υπάρχοντα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το πάρκο του Φωκά στην Ελπίδα, η ανάπλαση του οποίου έχει μείνει εδώ και πολλά χρόνια στα χαρτιά.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία πάρκου για τετράποδα, αφού δεν μπορεί να βρίσκονται μαζί με τα παιδιά μας. Θα δημιουργήσουμε ένα χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για τα αδέσποτα και θα δώσουμε κίνητρα στους πολίτες, να τα υιοθετήσουν. Επίσης, δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην ανάπλαση όλων των πεζοδρομίων, τα οποία θα είναι καλύτερα από τα σημερινά, καθαρότερα και θα σέβονται τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και τις μητέρες με καροτσάκια. Για να αυξήσουμε το πράσινο του δήμου μας, θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένο αριθμό δενδροφυτεύσεων κάθε χρόνο, ώστε να αλλάξουμε το μικροκλίμα της περιοχής», τόνισε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Συνεχής μέτρηση της ρύπανσης του αέρα

Σημείωσε ακόμα ότι θα προχωρήσει σε δενδροφυτεύσεις και γύρω από τα ΕΛΠΕ και ότι θα τοποθετηθούν μετρητές ρύπανσης του αέρα σε ολόκληρο το δήμο, μέσω των οποίων θα μπορούν να παρακολουθούν τις τιμές ανά πάσα στιγμή οι πολίτες. «Δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε τη σταδιακή απομάκρυνση των ΕΛΠΕ για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για έναν καθαρότερο αέρα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την καθαριότητα είπε ότι θα αντικαταστήσει τους σπασμένους κάδους απορριμμάτων, θα επεκτείνει το πρόγραμμα υπογειοποίησής τους, θα ενισχύσει το στόλο απορριμματοφόρων με ηλεκτρικά οχήματα και θα αλλάξει τις εγκαταστάσεις των εργοταξίων, για την κατάσταση των οποίων «θα έπρεπε να ντρέπεται ο δήμος. Δεν είναι δυνατόν οι υπάλληλοι να εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες. Για να έχουμε ένα δήμο καθαρό, θα πρέπει να συμμετέχουν και οι πολίτες. Εμείς θα τον καθαρίζουμε και εσείς θα τον διατηρείτε καθαρό», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής».

Τέλος στα κοντέινερ και τις υπόγειες αίθουσες

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου άσκησε αναφορικά με το θέμα της σχολικής στέγης, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και σε υπόγειες αίθουσες.

«Δεσμεύομαι ότι μέσα στην επόμενη πενταετία αυτά θα τα εξαλείψουμε. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να κάνουν μάθημα σε κανονικά σχολεία και να μην παίζουν σε πίσσα και μέσα σε συρματολέγματα, που θυμίζουν εγκαταστάσεις κρατουμένων. Θα προχωρήσουμε σε κατασκευή καινούριων σχολείων και εκπαιδευτηρίων προσχολικής ηλικίας, καθώς και στην ανακαίνιση των υπαρχόντων. Πολλά οικόπεδα Άνωθεν του Περιφερειακού έχουν χαρακτηριστεί για σχολεία, αλλά η διοίκηση του δήμου δεν προχώρησε ούτε μία μελέτη. Το ίδιο έκανε και για το οικόπεδο στην Κουντουριώτου, αλλά και για το ειδικό σχολείο του Κορδελιού που προσβάλλει το δήμο και τους δημότες και για το οποίο τόσα… δάκρυα έχυσε», είπε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Τόνισε ότι θα ζητήσει την απόδοση στην τοπική κοινωνία του στρατοπέδου «Παπακυριαζή», στο οποίο θα κατασκευάσει γήπεδο και άλλους αθλητικούς χώρους και θα το μετατρέψει σε χώρο πρασίνου. Δεσμεύτηκε ότι στο στρατόπεδο «Ζιάκα» δεν θα χτιστεί καμία κατοικία και θα γίνουν σε αυτό πάρκα και αθλητικοί χώροι.

Υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει και στην κατασκευή του γηπέδου και του κολυμβητηρίου Άνωθεν του Περιφερειακού, το οποίο «βαλτώνει» εδώ και 15 χρόνια και θα γίνει, αν χρειαστεί, ακόμα και με ίδιους πόρους. Θα διεκδικήσει ακόμα το αθλητικό πάρκο στα ΕΛΠΕ καθώς και το κλειστό γήπεδο που έχει γκρεμιστεί.

«Θα είμαστε δίπλα στους αθλητικούς συλλόγους του τόπου μας και δεν θα επιτρέψουμε καμία αδικία, όπως αυτή που αντιμετώπισε ο ιστορικός Αγροτικός Αστέρας και έχασε μια κατηγορία. Επίσης, θα είμαστε δίπλα στους πολιτιστικούς συλλόγους, που έχουν τεράστια δυναμική. Θα διαμορφώσουμε πολιτιστικό πάρκο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέσα στη ΔΕΗ, στο χώρο που μας ανήκει και στον οποίο θα γίνονται μεγάλες εκδηλώσεις», είπε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Θα ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της αγοράς»

Αναφερόμενος στην αγορά τόνισε, ότι θα ενισχύσει την εξωστρέφειά της και θα καθιερώσει δύο ετήσιες «Λευκές Νύχτες» με την ίδια δυναμική, μία στον Εύοσμο και μία στο Ελευθέριο Κορδελιό.

«Οι επαγγελματίες θα μας βλέπουν ως φίλους και συνεργάτες. Θα βοηθάμε να λειτουργήσουν καλύτερα τα καταστήματά τους, θα δίνουμε πάρκινγκ στους πελάτες τους και θα έχουν καθαρά πεζοδρόμια. Θα εφαρμόσουμε την Κάρτα του Δημότη, ώστε να έχουν έκπτωση οι καταναλωτές και είμαι σίγουρος ότι θα μας ακολουθήσουν σε αυτό και άλλοι δήμοι», ανέφερε.

Τόνισε ακόμα, ότι τα ΚΑΠΗ του δήμου θα λειτουργούν με όλες τις παροχές που έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι, όπως γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, εκδρομές, χορωδίες κτλ. «Θέλουμε οι γονείς μας και οι παππούδες μας να είναι ευχαριστημένοι. Είναι απόμαχοι της εργασίας και όχι της ζωής», υπογράμμισε.

Υποστήριξε ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητές του είναι να προχωρήσει σε κυκλοφοριακή μελέτη για όλο το δήμο καθώς και σε συγκοινωνιακή μελέτη, ώστε να εφαρμοστεί διαδημοτική συγκοινωνία και οι πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε όλο το δήμο. Παράλληλα, θα διεκδικήσει από τον ΟΑΣΘ η αστική συγκοινωνία του δήμου να φτάνει και στα τρία πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφοριακή μελέτη θα περιλαμβάνει και την κατασκευή τριών πολυώροφων υπόγειων πάρκινγκ. Το πρώτο στην περιοχή του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το δεύτερο σε αυτήν του Κέντρου Υγείας και το τρίτο Άνωθεν του Περιφερειακού. Επίσης, θα γίνει διάνοιξη στην οδό Ιπποδρομίου και διευθετήσεις στην οδό 25ης Μαρτίου για αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ανέφερε ακόμα ότι θα επιδιώξει να ξεκινήσει η συζήτηση για την καπναποθήκη ΣΕΚΕ, για την οποία θα προτείνει να στεγαστεί πανεπιστημιακή σχολή, φοιτητική εστία ή Κέντρο Υγείας.

Τέλος, για την πλατεία του Ευόσμου τόνισε, ότι θα γίνει ανάπλαση τα πρώτα δύο χρόνια και με πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα μετατραπεί σε μία από τις καλύτερες πλατείες της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

«Είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που τάχθηκαν πίσω από ένα όραμα, μία ιδέα, πίσω από την αγάπη τους για τον τόπο μας, ώστε να έχει καλύτερο παρόν και μέλλον. Μαζί θα κάνουμε το όραμα αυτό πράξη, θα κάνουμε το δήμο μας πρωταγωνιστή στην πόλη και σε ολόκληρη τη χώρα», κατέληξε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ