Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτέλιος Διακάκης: Άμεσες λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του δήμου

Στέλιος Διακάκης: Άμεσες λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του δήμου

Την παρακάτω δήλωση στην “Αγκίδα” έκανε ο Στέλιος Διακάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου με την παράταξη “Δήμος Πρωταγωνιστής” του Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο δήμο μας είναι πολύ μεγάλο.

Στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό επικρατεί χάος από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, εξαιτίας του ότι δεν λειτούργησε το υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Εάν λειτουργήσει το συγκεκριμένο πάρκινγκ, η οδός Ανδρέα Παπανδρέου θα αποσυμφορηθεί.

Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, εξαιτίας του παρκαρίσματος. Στη συγκεκριμένη οδό θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα, εάν γινόταν μελέτη για να δημιουργηθεί πάρκινγκ στο χώρο που βρίσκεται πλησίον του Κέντρου Υγείας Ευόσμου. Το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ κοντά στο κέντρο του Ευόσμου και θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Κυκλοφοριακό πρόβλημα υπάρχει και στην οδό 25ης Μαρτίου, στην οποία θα έπρεπε να γίνουν κυκλικοί κόμβοι εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν έγιναν. Σε προέκταση της 25ης Μαρτίου, μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα υπάρχει και στην οδό Αντώνη Τρίτση, την παράλληλη της περιφερειακής οδού από την πλευρά της Νέας Πολιτείας. Εκεί θα μπορούσε να λυθεί βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα με τη διαμόρφωση της οδού Ακαδήμου, η οποία είναι η παράλληλη της περιφερειακής οδού από την περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού. Όσοι επισκέπτονται τα καταστήματα της Τρίτση θα μπορούσαν να παρκάρουν στην Ακαδήμου και να περνούν από τις πεζογέφυρες. Με αυτόν τον τρόπο θα γινόταν και η Ακαδήμου εμπορικός δρόμος και θα αναπτυσσόταν. Μεσοπρόθεσμα πρέπει η περιφερειακή οδός να υπογειοποιηθεί από την οδό Μαιάνδρου μέχρι την οδό Μακρυγιάννη και από πάνω να γίνει πάρκο. Αυτό θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές εκρηκτικής ανάπτυξης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Η αυριανή διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη θα φροντίσει από την πρώτη στιγμή να δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται, προκειμένου να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο δήμο και να δοθεί ώθηση στην εμπορική, αλλά και στη γενικότερη, ανάπτυξη του δήμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ