Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠέτρος Σούλας: Δρομολογημένα έργα από εμάς παρουσιάζει ως δικά του ο κύριος...

Πέτρος Σούλας: Δρομολογημένα έργα από εμάς παρουσιάζει ως δικά του ο κύριος Μανδαλιανός

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο τέως δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, όσον αφορά την προσπάθεια του νυν δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού να οικειοποιηθεί έργα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση:

«??? ?? ??????? ?? ???????? ??? ???? ????

Μπορεί η πρακτική της καπηλείας του κόπου της αγωνίας και των αγώνων των προηγούμενων διοικήσεων να είναι συνήθης πολιτική που όμως ποτέ δεν την ακολούθησα και που ποτέ δεν την επέτρεψα, σίγουρα όμως δεν ταιριάζει με το σύνθημα “ΗΘΟΣ και ΟΡΑΜΑ”

Διαβάζω τα δελτία τύπου του δημάρχου κ. Μανδαλιανού περί οραμάτων και αγώνων τόσο του ιδίου όσο και της διοίκησής του.

Διαβάζω το δελτίο τύπου του δήμου μας για το 25ο Δημοτικό Σχολείο

❞?? ???ό???? ??ό έ??? ?ή?? ??ό ??? ?????ή ??????ί?? ??? ???ά????ς ??? 24?? ????????ύ ?????ί?? ???? ???????ή ????ό???? ??? ?ή??? ??ς, ? ???ί???? ??? ?ή??? ????????ύ ??ό????, ??? ??????ή ????έ?? 2-10-2023 ??????ώ??? ?? 25? ???????ό ?????ί? ??ό????. Ενώ ο κ. δήμαρχος συμπληρώνει, ό?? ????????ά ? ί???ς ό?? ??? ? ???ί???? ??? ????ά?????? ???????έ??? ??? ????ύ????? ????ί ?? ?ό??? ??? ?? ??ώ??ς ???ς ?????ώ?????? ??? ????ί ?ί??? ?? ??ώ?? ???ά?? έ??? ??ό ?? ????????ό ???ς ??ό??????, ??? ?ί????? ???? ??????ή ά????? ??ς ???????????ής ? ???ί? έ??? ???ά?? έ?????? ??ό έ??? ??????ής.

Μετά και από αυτό φυσικά δεν μπορώ να σιωπήσω άλλο.

Οι δημότες μας γνωρίζουν καλά ότι τα έργα που μνημονεύονται, είναι έργα των οποίων οι μελέτες, οι δημοπρατήσεις και η εκκίνηση αυτών, έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Άρα μιλάμε για έργα δρομολογημένα, ήδη σε εξέλιξη που προσπαθεί ο κ. Μανδαλιανός άλλοτε κομψά (ευχαριστώντας αόριστα όλες τις προηγούμενες διοικήσεις) και άλλοτε εντελώς άκομψα, να τα παρουσιάσει ως δικά του, επειδή όπως λέει, τα έργα αυτά τα οραματίστηκε και αγωνίστηκε για να γίνουν και τώρα αισθάνεται δικαιωμένος.

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους με μόνο οδηγό την αλήθεια αλλά και τα αδιάψευστα στοιχεία.

?. ?ο ??? ???????? ??????? δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2019 επί της προηγούμενης διοίκησης που διοίκησε από 1-9-2014 έως 31-8-2019 οπότε και εκλέχθηκε δήμαρχος ο κ. Μανδαλιανός. Δεν παραθέτω κανένα αποδεικτικό στοιχείο, αφού άλλωστε, πότε πρόλαβε ο κ. Μανδαλιανός να οραματιστεί το 24ο ΔΣ να αγωνιστεί, να το δημοπρατήσει και να το θεμελιώσει στις 12-6-2020 δηλ σε μόλις 8 μήνες μετά την εκλογή του;

Δύο μόνο στοιχεία: Η οικοδομική άδεια έχει αριθμό αδείας ΚτΥΠ/810/2016. Ο προϋπολογισμός του έργου εγκρίθηκε με το υπ αριθμ 98/29-9-2016 πρακτικό ΚτΥΠ και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με την με αρ. πρωτ 4493/8-8-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα.

?. ???? ????? ??? ?? ??? ???????? ???????:

?) Η γεωτεχνική μελέτη έγινε το καλοκαίρι του 2015

?) Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε στις 17/12/2016 με εντολή του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και εντάχθηκε, με εντολή του, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με προϋπολογισμό 5.687.000

?) Στις 28-9-2017 εγκρίθηκε το αναθεωρημένο κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας

?) Τον Ιανουάριο του 2018 ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες μετά από έναν Γολγοθά παρατηρήσεων και τροποποιήσεων που αντιμετωπίσαμε επιτυχώς με την καλή συνεργασία εμού και του αντιδημάρχου παιδείας κ, Παύλου Σιταρίδη.

?) Ακολούθησαν η έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου, η άδεια εκσκαφής από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, έγκριση υψομέτρου και αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου.

??) Μετά την ολοκλήρωση των μελετών και την θεώρησή τους από την τεχνική υπηρεσία του δήμου εκδόθηκε η με 25/20-2-2018 έγκριση δόμησης (βλ φωτό) οπότε και τον Νοέμβριο του 2018 στάλθηκε όλος ο φάκελος μελετών και εγκρίσεων στις Κτιριακές Υποδομές προκειμένου να εγκριθεί το έργο από το ΔΣ των ΚτΥΠ και στην συνέχεια για την δημοπράτηση του έργου.

???? ????? ? ??????? ??? ???? ? ???????. Να σημειώσω, πως δεδομένου ότι δεν έχω εύκολη πρόσβαση στα έγγραφα, ότι πιθανόν μικρές αποκλίσεις στις ημερομηνίες και την σειρά των ενεργειών δεν επηρεάζουν καθόλου την ουσία και το νόημα της υπόθεσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ