Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Μπιτσώρης ο ποιητής και ο Πιντής ο αργόμισθος…

Ο Μπιτσώρης ο ποιητής και ο Πιντής ο αργόμισθος…

Η απαξίωση του πολιτισμού και των ανθρώπων του σ’ όλο της το μεγαλείο από τη διοίκηση Μανδαλιανού.

Να ανεβοκατεβάζουν ειρωνικά «ποιητή» τον Άρη Μπιτσώρη, έναν άνθρωπο πολυγραφότατο, που είναι ποιητής είτε τους αρέσει είτε όχι.

Να ανεβοκατεβάζουν «αργόμισθο» τον Ηλία Πιντή, ο οποίος ήταν συμβασιούχος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, επειδή δεν συνέχισε να τους κάνει τα κέφια, όταν πια δεν ήταν υπάλληλος του δήμου.

Να περάσουν γενεές δεκατέσσερις τους μουσικούς της Φιλαρμονικής, γιατί εκείνοι ζητούσαν τα αυτονόητα, και να διαλύσουν τη Φιλαρμονική.

Κουβέντες της κακιάς ώρας, γιατί αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού και αυτή η στάση της απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού, στους ανθρώπους των τεχνών. Βέβαια τι να τους κάνουν τους ανθρώπους του πολιτισμού;

Ο πολιτισμός ανοίγει μάτια, δεν τα κλείνει και η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θέλει κλειστά μάτια για να μπορέσει να επανεκλεγεί. Η διοίκηση Μανδαλιανού εκτιμά τον άρτον και τα θεάματα κι έτσι, επειδή δεν μπορούν θηρία να κατασπαράξουν μονομάχους στην αρένα, προσπαθούν κάποια στελέχη της να «κατασπαράξουν» με τις κουβέντες τους τον Μπιτσώρη, τον Πιντή, καμιά δεκαριά μουσικούς και τρέχα γύρευε…

Ψήφο στην παράταξη Μανδαλιανού για να συνεχίσουν στελέχη της να ειρωνεύονται ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, επειδή δεν λένε «άφεριμ» στις παράλογες απαιτήσεις και συμπεριφορές τους.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ