Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των πολιτών

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των πολιτών

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των πολιτών – Το Ελευθέριο-Κορδελιό έχει πολλά προβλήματα και η διοίκηση του δήμου μας αδιαφορεί

Μήνυμα νίκης έδωσαν οι πολίτες του Ελευθερίου-Κορδελιού στην προεκλογική ομιλία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Μήνυμα νίκης έστειλε πλήθος κόσμου στο Ελευθέριο – Κορδελιό, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής», Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Στη μεγάλη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα του Ελευθερίου – Κορδελιού, παρουσίασε το πρόγραμμά του για την αντιμετώπισή τους και κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου για ολιγωρία και απραξία.

«Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας και νίκης. Όλοι μαζί θα κάνουμε το δήμο μας πρωταγωνιστή. Η σημερινή δημοτική Αρχή έχει ξεχάσει ότι στον τόπο αυτόν ζουν άνθρωποι περήφανοι που έχουν πολιτισμό. Αυτά τους τα στέρησε με την αδιαφορία της. Μεταξύ άλλων, στέρησε από το Ελευθέριο – Κορδελιό τις παρελάσεις, για να μην μπορούμε να αποδώσουμε τιμή στους νεκρούς και να καμαρώσουμε τους νέους μας να παρελαύνουν με τη γαλανόλευκη στο χέρι», τόνισε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ο ίδιος κάλεσε τους συνδημότες του να στηρίξουν τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του, οι οποίοι προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα του δημοκρατικού τόξου και διακατέχονται από ήθος και διάθεση για προσφορά. «Η πολιτική είναι ζωή. Αν δεν επιτρέψουμε στην πολιτική να έρθουν οι άξιοι, θα έρθουν οι ανάξιοι και θα κάνουν αυτά που είδαμε την τελευταία τετραετία», σημείωσε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η παράταξή του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιβάλλον, για το οποίο, όπως είπε, δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό. Σημείωσε ακόμα ότι για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο, προκειμένου να αναφέρουν τα προβλήματά τους, ενώ το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και μέσω ειδικής εφαρμογής από το κινητό τους.

Για καλύτερη καταγραφή αλλά και επίλυση των προβλημάτων θα επαναφέρει το θεσμό των τοπικών συμβουλίων, ενώ για τα πάρκα και τις παιδικές χαρές της περιοχής είπε ότι η εικόνα τους «δεν αρμόζει σε έναν δήμο που θέλει να σέβεται τους ηλικιωμένους και τα παιδιά του. Εμείς θα αναβαθμίσουμε τα πάρκα και τις παιδικές χαρές, για να τις απολαμβάνουν τα παιδιά μας και όχι τα αδέσποτα. Για τα ζώα θα δημιουργήσουμε ένα χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και θα δώσουμε κίνητρα στους πολίτες να τα υιοθετήσουν».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της καθαριότητας, κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι σταμάτησε να πλένει τους δρόμους και τους κάδους, με αποτέλεσμα να αυξάνουν και οι ρύποι. Τόνισε ότι στον προγραμματισμό του περιλαμβάνονται η υπογειοποίηση των κάδων, η ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων με νέας τεχνολογίας οχήματα, η εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων και η ενίσχυση της ανακύκλωσης.

«Δεν έχουμε τα σχολεία που θέλουμε και δικαιούμαστε»

Για το ζήτημα της σχολικής στέγης τόνισε, ότι το επίπεδο των κτιρίων είναι πολύ κατώτερο του προσδοκώμενου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ειδικό σχολείο του Ελευθερίου – Κορδελιού, για το οποίο είπε ότι «η διοίκηση του δήμου έχυσε πολλά δάκρυα, αλλά η νέα σχολική χρονιά βρήκε τους μαθητές στο ίδιο κτίριο. Πήγε την υπουργό Παιδείας στο Πειραματικό και όχι σε άλλα σχολεία της περιοχής, για να μη δείξει την κατάντια του δήμου μας. Τα προβλήματα είναι πολλά και στην προσχολική ηλικία, αφού τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και παίζουν στην πίσσα χωρίς παιχνίδια. Την επόμενη πενταετία θα κάνουμε κανονικά σχολεία, με πράσινο, δέντρα και παιχνίδια».

Για το υπόγειο πάρκινγκ του Κορδελιού, που παραμένει εδώ και χρόνια κλειστό, υπογράμμισε ότι «η διοίκηση του δήμου μάς είπε ότι ή θα το δώσει σε ημέτερους να το λειτουργήσουν ή θα το αφήσει κλειστό. Για 50.000 ευρώ το άφησε κλειστό και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης».

Είπε ακόμα ότι ως δήμαρχος θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακή μελέτη, που έχει να γίνει τριάντα χρόνια, καθώς και σε συγκοινωνιακή μελέτη, ώστε να εφαρμοστεί διαδημοτική συγκοινωνία, που να εξυπηρετεί όλες τις περιοχές. Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΘ η αστική συγκοινωνία του Ελευθερίου – Κορδελιού θα φτάνει στο κέντρο της πόλης καθώς και στα τρία πανεπιστήμια.

Ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε ανάπλαση των πάρκων Σμύρνης και Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ ο πεζόδρομος της Εθνικής Αντιστάσεως θα επανασχεδιασθεί με πανελλήνιο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, «ώστε να γίνει φιλικός σε πολίτες και καταστηματάρχες και όχι το έκτρωμα που είναι σήμερα».

Για το στρατόπεδο Ζιάκα τόνισε ότι θα διεκδικήσει τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και αθλητικού πάρκου και δεν θα κατασκευαστεί εκεί καμία κατοικία. Σε αυτό θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες μέσω πεζογέφυρας στην οδό Μοναστηρίου.

Για τα ΕΛΠΕ υπογράμμισε ότι η διοίκησή του δεν θα σταματήσει να ζητάει τη σταδιακή απομάκρυνση της βιομηχανίας. Μέχρι τότε θα επιδιώξει να υπάρχει εκπρόσωπος του δήμου στο διοικητικό συμβούλιο της βιομηχανίας, ώστε να υπάρχει εκ των έσω παρατήρηση. «Θα εφαρμόσουμε σύστημα μέτρησης των αέριων ρύπων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Επίσης, θα διεκδικήσουμε οι εταιρείες να εφαρμόσουν πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, ώστε να μην επιβαρύνουν μόνο αλλά και να προσφέρουν. Δεν θα βρουν διοίκηση που να τους χαϊδεύει, αλλά διοίκηση που θα διεκδικεί. Θα μας βρουν μπροστά τους και αν χρειαστεί στο δρόμο με τους πολίτες. Κανένας δήμαρχος δεν πρέπει να διαπραγματεύεται την υγεία των πολιτών», τόνισε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Τέλος, είπε ότι η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στο Ελευθέριο – Κορδελιό είναι η χειρότερη στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό θα προχωρήσει σε εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων σε ολόκληρο το δήμο, ώστε να αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής.

Τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου – Κορδελιού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής», Στάθης Καϊτετζίδης, ο οποίος σημείωσε ότι έφτασε η ώρα της ευθύνης για τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να συγκρίνουν τα λόγια με τα έργα. Τόνισε ακόμα ότι προέχει η ανάπτυξη της περιοχής και σε κλίμα συγκίνησης παρέδωσε στον Λευτέρη Αλεξανδρίδη το χρυσό σήμα του πρώην Δήμου Ελευθερίου – Κορδελιού, το οποίο κατείχε ως δήμαρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ