Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«ΑΝΕΓΕΡΣΗ 25ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ»

«ΑΝΕΓΕΡΣΗ 25ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ»

Σε λιγότερο από έναν μήνα από την τελετή εγκαινίων και παράδοσης του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην μαθητική Κοινότητα του Δήμου μας, η Διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, την προσεχή Δευτέρα 2-10-2023 θεμελιώνει το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το οποίο θα δώσει ανάσα στο σοβαρό πρόβλημα της σχολικής στέγης στην προβληματική περιοχή άνωθεν της περιφερειακής, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη έργων υποδομής, με πρώτη την Παιδεία.

Την τελετή θεμελίωσης του 25ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11.00πμ. παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

«Η παιδεία είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση με άμεση απόδοση και σταθερά αναπτυξιακά και ανταποδοτικά οφέλη προς όλους. Όπως κάθε μεγάλο έργο πέρασε κι αυτό από τα σαράντα κύματα της κριτικής, έπεσε πολύ μελάνι, ακούστηκαν και γράφθηκαν πολλά, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονοβόρας γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά σε λίγες μέρες όλα αυτά θα ξεχαστούν. Η ανέγερση του 25ου θα δώσει τις απαντήσεις σε κάθε κακοπροαίρετη κριτική. Τα έργα δεν κρύβονται. Τα έργα δεν είναι λόγια, είναι αποδείξεις προθέσεων και πράξεων, είναι η αλάνθαστη γλώσσα της αλήθειας για το παρόν και το μέλλον» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιου Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας ότι προσωπικά ο ίδιος όσο και η διοίκηση του αισθάνονται δικαιωμένοι και χαρούμενοι γιατί οι κόποι και οι αγώνες τους δικαιώνονται και γιατί είναι το πρώτο μεγάλο έργο από το οραματικό τους πρόγραμμα, που γίνεται στην περιοχή άνωθεν της περιφερειακής η οποία έχει μεγάλη έλλειψη από έργα υποδομής.

Επίσης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ευχαριστεί όλες τις προηγούμενες διοικήσεις για την συμβολή τους καθώς επίσης και τους συνεργάτες του για την επιτυχή και άριστη ολοκλήρωση της διαδικασίας η οποία δυστυχώς χρειάσθηκε περισσότερο χρόνο λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιο Σταυρίδη, ο προϋπολογισμός του 25ου Δ.Σ. του δήμου μας χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται στα 3.362.903.24 € – Ο φόρος προστιθέμενης αξίας ( ΦΠΑ 24% ) ανέρχεται στα 807.096.771€. – Η συνολική δαπάνη του έργου συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ- ανέρχεται στα 4.170.000,00€. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην μελέτη των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ, η οποία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και η οποία φέρει τις υπογραφές όλων των μηχανικών του έργου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 25ου ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Το 25ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου θα ανεγερθεί, στο Ο.Τ. Γ652, σε οικόπεδο εμβαδού 3.952,34 τ.μ., στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη στον Εύοσμο, Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, στη Δ.Ε. Ευόσμου.

Χρηματοδότηση: ΠΔΕ 2022ΝΑ37100014

Ημερομηνία υπογραφής σύμβασης: 26.07.2023

Χρονοδιάγραμμα: εξακόσιες εξήντα (660) ημερολογιακές ημέρες

Ανάδοχος: «ΤΡΙΕΔΡΟΣ ΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

Πρόκειται για διώροφο κτήριο με υπόγειο και δώμα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του διδακτηρίου είναι 1.290,56 τ.μ., δόμησης 2.802,25 τ.μ., όγκου 12.767,58 κ.μ. και max ύψους 11,45 μ

H Οικοδομική άδεια του έργου έχει εκδοθεί από την ΥΔΟΜ της ΚΤΥΠ Α.Ε

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΟΥ

Η ανάπτυξη του συνολικού κτιριακού όγκου γίνεται σε σχήματα ορθογώνια κ παραλληλόγραμμα.

Μορφολογικά, το κτίριο θα αποτελείται από τέσσερις ενότητες:

την ενότητα των χώρων διδασκαλίας,

την ενότητα των χώρων διοίκησης ,

την ενότητα των κοινόχρηστων χώρων και

την ενότητα των βοηθητικών χώρων.

Το συνολικό εμβαδόν του κάθε επιπέδου ανέρχεται σε 1.137,57 τ.μ.

Οι χρήσεις που εξυπηρετούν την διοίκηση είναι :

  • Γραφείο διευθυντή-υποδιευθυντή
  • Γραφείο δασκάλων
  • Γραμματεία – φωτοτυπείο-αρχείο
  • Χώρος αναμονής μαθητών
  • Μικρά γραφεία-ιατρείο-αναρρωτήριο
  • Γραφείο συλλόγου γονέων και μαθητικών κοινοτήτων
  • WC προσωπικού

Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, το εργαστήριο φυσικών επιστημών και το εργαστήριο αισθητικής αγωγής και τέσσερα WC

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έχει ως προτεραιότητα την βέλτιστη αξιοποίηση του ακάλυπτου χώρου για τους μαθητές και τον χρόνο διαμονή τους σε αυτόν, την δημιουργία υπαίθριου χώρου άθλησης (γήπεδο Μπάσκετ/ Βόλεϊ) , την δυνατότητα πρόσβασης οχήματος από την κύρια είσοδο του οικοπέδου προς το κτίριο σε περίπτωση ανάγκης, θέσεις για την εξυπηρέτηση των οχημάτων του προσωπικού και ΑΜΕΑ .

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και

ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Σταυρίδης

σας προσκαλούν

την Δευτέρα 2/10/2023 στις 11:00 π.μ.

στην τελετή θεμελίωσης

του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου- προέκταση οδού Μακρυγιάννη.

Τον αγιασμό θα τελέσει

ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

τον θεμέλιο λίθο θα θέσουν και χαιρετισμό θα απευθύνουν

-Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός

– Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ