Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: «Ούτε τη σχολική υγιεινή δεν μπορεί να διασφαλίσει η διοίκηση...

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: «Ούτε τη σχολική υγιεινή δεν μπορεί να διασφαλίσει η διοίκηση του δήμου μας!»

«Είναι αδιανόητο η διοίκηση του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου να αδυνατεί να διασφαλίσει ακόμη και το αυτονόητο, τη σχολική υγιεινή για τους μαθητές μας!», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Αφορμή για τη δήλωσή του αποτέλεσαν οι καταγγελίες, ότι στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας και πιο νεανικό της επικράτειας υπάρχουν δημοτικά σχολεία χωρίς πρωινή καθαρίστρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μαθητών και των μαθητριών μας.

«Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της θητείας της, η διοίκηση του δήμου αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών των συμπολιτών μας (και) στα ζητήματα της Παιδείας. Μετά την αδυναμία της να μεταστεγάσει το ΕΕΕΕΚ Ελευθερίου Κορδελιού σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές κτίριο, μετά την εμμονή για συστέγαση του 19ου και του 24ου Δημοτικού Σχολείου και την καθυστερημένη παραλαβή του 24ου Δημοτικού, με αποτέλεσμα να χαθεί η περσινή σχολική χρονιά, η διοίκηση του Δήμου αδυνατεί να διασφαλίσει ακόμη και το ελάχιστο, αυτό που σε άλλους δήμους φαντάζει αυτονόητο, την υγιεινή στα σχολεία των παιδιών μας!», επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής».

«Το γεγονός ότι η διοίκηση του δήμου δεν έχει καταφέρει εδώ και τέσσερα χρόνια να διασφαλίσει ότι οι μαθητές μας θα πάψουν να κάνουν μάθημα σε υπόγεια ή σε προκάτ αίθουσες, με κίνδυνο της υγείας και της σωματικής τους ακεραιότητας, μόνο ανικανότητα αποδεικνύει. Το να αδυνατεί, όμως, να παράσχει ακόμη και τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής στα παιδιά μας δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους!», σημείωσε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Οι ετεροχρονισμένες αποφάσεις της διοίκησης, η οποία για ακόμη μία φορά τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις για να καλύψει λάθη και παραλείψεις, φανερώνουν παντελή έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού, η οποία δεν αρμόζει στη λειτουργία ενός μεγάλου δήμου όπως ο δικός μας», κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ