Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαραμύθια της Χαλιμάς οι ευαισθησίες του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τα Ειδικά...

Παραμύθια της Χαλιμάς οι ευαισθησίες του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τα Ειδικά Σχολεία;

Κοντά δύο χρόνια, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, δεν σταμάτησε να επαναλαμβάνει πως είναι ευαίσθητος για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων εξαιτίας της προσωπικής του εμπειρίας.

Τι έκανε ο κύριος Μανδαλιανός, εξαιτίας της ευαισθησίας του για τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων; Αντί να κάνει έστω τη μελέτη προκειμένου να ανεγερθεί κτήριο για το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, προσπάθησε να κάνει έξωση στους μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και να τους στοιβάξει μαζί με τους μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό.  Στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για λειτουργικά έξοδα και αναλώσιμα που θα έπρεπε να πληρώνονται από τη Σχολική Επιτροπή. Σε κανένα σχολείο δεν θα έπρεπε να βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη, πολύ περισσότερο στο Ειδικό Σχολείο που ο δήμαρχος είναι ευαισθητοποιημένος απέναντι στους μαθητές του. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο Ειδικό Σχολείο τα έξοδα, λόγω της φύσης του, είναι αυξημένα.

Τελικά είναι παραμύθια της Χαλιμάς οι ευαισθησίες του δημάρχου για τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων; Πού στις πράξεις του φαίνονται αυτές οι ευαισθησίες; Ο δήμαρχος επικαλούμενος τις προσωπικές του εμπειρίες γέμισε με ελπίδες τους γονείς, αλλά κατέληξε να μην κάνει τίποτα για να στηρίξει τα Ειδικά Σχολεία. Γιατί στην πλάτη των μαθητών δημοτικών σχολείων που ήθελε να στοιβάξει και στην πλάτη γονιών που πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ευαίσθητος δεν γίνεσαι.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ