Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα τεράστια κενά στο θέμα της Παιδείας του δήμου και οι διεκδικήσεις...

Τα τεράστια κενά στο θέμα της Παιδείας του δήμου και οι διεκδικήσεις μας

Με αφορμή τα εγκαίνια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευοσμου, μια ανακοίνωση για τα προκάτ προσχολικής ηλικίας και τη δημοσίευση του κ. Αντιδημαρχου που καλεί τους υποψηφίους δημάρχους για θέματα της Παιδείας, η αναφορά κάποιων δεδομένων της τελευταίας διοίκησης και  η τοποθέτηση κάποιων σκέψεων, σχετικά με τα σχολεία και τις διεκδικήσεις, είναι επιβεβλημένη. Τι έχουμε ζήσει επιγραμματικά;

Ολοκλήρωση των σχολικών εγκαταστάσεων του 24ου Δημοτικού Σχολείου την περσινή χρονιά και για ένα χρόνο δεν παραδόθηκε στους μικρούς μαθητές.

Προσπάθεια μέχρι τελικής πτώσεως, “συγκατοίκησης” του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων, με απόφαση της διοίκησης, χάνοντας τις σύγχρονες ανέσεις που παρέχει το νέο κτήριο.

Δηλώσεις “τα παιδιά του δημοτικού δεν εκτιμούν τα εργαστήρια φυσικής” και ότι δεν πειράζει να καταργηθούν τέτοιες αίθουσες.

Ξενάγηση από μέρους της διοίκησης σε εκπρόσωπο από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο 19ο Δημοτικό σε ωράριο λειτουργίας, γιατί ήθελε να κάνει “έξωση” στο 19ο Δημοτικό από το σχολείο του και να φέρει τους μαθητές του Ειδικού σχολείου.

Τη μηδενική προσπάθεια για να ξεκινήσει η ανέγερση του Ειδικού σχολείου, ενώ υπάρχει ο χώρος.

Τις μηδενικές μελέτες για την ανέγερση νέων σχολικών εγκαταστάσεων.

Την κατασκευή σχολικής εγκατάστασης μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία.

Τις 52 υπόγειες αίθουσες μαθημάτων που συνεπάγεται κακός εξαερισμός, γειτνίαση των αιθουσών με τους χώρους των καυστήρων θέρμανσης και την επικινδυνότητα που προκύπτει.

Τις δεκάδες αίθουσες σε προκάτ κατασκευές.

Το θέμα ασφάλειας στις προκάτ κατασκευές που είναι για την προσχολική ηλικία και μέχρι να κλείσουν τα σχολεία δεν τοποθετήθηκε καν αφρώδες υλικό στα επικίνδυνα σημεία, ούτε πλαστικοί τάπητες για να μην τραυματιστεί κάποιο μικρό παιδάκι.

Την τοποθέτηση αφρώδους υλικού πριν κάποιες ημέρες, αφού πρώτα προηγήθηκε τραυματισμός μικρού μαθητή στο παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου Κορδελιού, το Μάιο.

Τη μικρότερη απορρόφηση κονδυλίου (κατά ένα εκατομμύριο ευρώ που επέστρεψε η διοίκηση) για διαμόρφωση των αυλών στους 9 διαφορετικούς χώρους που τοποθετήθηκαν οι τελευταίες προκάτ κατασκευές για σχολικές αίθουσες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ασφαλείς αυλές.

Τα ακατάλληλα συρματοπλέγματα σε κάποια σχολεία.

Όλα αυτά τα προβλήματα προέκυψαν και από τις παλαιότερες διοικήσεις, που είχαν κι εκείνες το ίδιο αποτέλεσμα. Και υπάρχουν σε κάθε εκλογές (όπως και σε αυτές) άνθρωποι που έχουν κάνει διοίκηση ή αντιπολίτευση και μεταπηδούν από τον έναν συνδυασμό στον άλλο, γεμίζοντας τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, διεκδικώντας την ψήφο για να δώσουν λύση, που δεν την έδωσαν ποτέ.

Αυτά θέλουμε ως πολίτες και γονείς; Μας αρκεί να υπάρχουν απλά ακατάλληλοι χώροι για να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική προσχολική και σχολική εκπαίδευση τα παιδιά μας; Είναι δυνατόν να ρίχνεται τόσο χαμηλά ο πήχης από μέρους μας; Αυτόν τον κόσμο αφήνουμε στα παιδιά μας;

Επειδή όλοι, γονείς και μαθητές, αξίζουν περισσότερα, διεκδικούμε τα εξής:

 • Μελέτες για καινούρια σχολεία.
 • Χρηματοδοτήσεις για κατασκευή καινούριων σχολείων.
 • Διεκδίκηση για μεγαλύτερη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικούς.
 • Καλύτερες συνθήκες εξοπλισμού των σχολείων για να αναβαθμιστούν οι παροχές τους.
 • Καλύτερες συνθήκες ασφάλειας σε όλους τους χώρους των σχολείων, ειδικά των μικρών μαθητών.
 • Καλύτερες συνθήκες εργασίας στην καθαριότητα, για να υπάρχει το μέγιστο θεμιτό αποτέλεσμα.
 • Διαμόρφωση νέων παροχών σε ετήσια βάση σε όλα τα σχολεία και με συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, βοήθεια για να αναβαθμίζεται και να είναι πιο φιλική η σχολική “θητεία” των μαθητών.
 • Εκσυγχρονισμός των σχολικών εγκαταστάσεων για να είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και με μικρότερο αρνητικό αποτύπωμα στην κατανάλωση ενέργειας.
 • Ανάδειξη περιβαλλοντικών δράσεων, με δεντροφυτεύσεις στις αυλές – και όχι μόνο – για να “πρασινίσει” η καθημερινότητα των νέων πολιτών.
 • Αγωνιζόμαστε για αυτά που πρέπει να παρέχουμε στα παιδιά μας!
 • Διεκδικούμε τα αυτονόητα που μας ανήκουν!
 • Απαιτούμε τα χρήματα των φόρων μας, να πιάσουν τόπο και όχι να πηγαίνουν στις τσέπες εργολάβων, εφοπλιστών, καναλαρχών.

Με ψήφο στην ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δίνεται ΔΥΝΑΜΗ στους ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Ψηφοφόροι και υποψήφιοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ, γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ και οι ΑΓΩΝΕΣ δεν θα σταματήσουν ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.

Τσιότσος Αθανάσιος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με την Λαϊκή Συσπείρωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ