Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: «Το Ελευθέριο αξίζει πολλά και εμείς θα του τα δώσουμε»

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: «Το Ελευθέριο αξίζει πολλά και εμείς θα του τα δώσουμε»

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: «Ο Δήμος αλλάζει σελίδα – Το Ελευθέριο αξίζει πολλά και εμείς θα του τα δώσουμε»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής» δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει την αδικία να μην συμπεριληφθεί το όνομα του Ελευθερίου στην ονοματοδοσία του Δήμου

Τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελευθέριο, μια περιοχή παραμελημένη από τη σημερινή δημοτική Αρχή αλλά και τους τρόπους επίλυσης αυτών, με βάση το πρόγραμμα της παράταξής του, «Δήμος Πρωταγωνιστής», παρέθεσε ο επικεφαλής της, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, μπροστά σε πλήθος κόσμου, στην πλατεία Σάββα Ιντζίρη.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης επεσήμανε και μία αδικία που συντελέστηκε σε βάρος του Ελευθερίου, αφού δεν συμπεριλήφθηκε το όνομα της περιοχής στην ονοματοδοσία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Όπως είπε, ως δήμαρχος θα αποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και θα συμπεριληφθεί και το όνομα του Ελευθερίου στο όνομα του Δήμου.

«Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην παράταξή μας, ”Δήμος Πρωταγωνιστής”, εργαζόμαστε άοκνα, για να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας. Να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας, το μέλλον που αξίζει σε όλους μας. Το Ελευθέριο, μια περιοχή που κατοίκησαν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας και σήμερα είναι παραμελημένη, δεσμευόμαστε ότι θα την κάνουμε μία καλή περιοχή. Μια περιοχή καθαρή, με αναπλασμένα πάρκα και παιδικές χαρές και σύγχρονα σχολεία. Φτάνουν οι διάφορες μυρωδιές. Ο τόπος μας δεν θέλει και δεν αντέχει άλλες μυρωδιές από τα ΕΛΠΕ», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής».

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης ανέφερε ακόμα ότι θα αναπλαστούν εκ βάθρων το πάρκο και η παιδική χαρά στην Ελευθερίου Βενιζέλου, θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης και στα άλλα πάρκα της περιοχής και θα δημιουργηθούν σε διάφορα σημεία μικροί πνεύμονες πρασίνου. Υπογράμμισε ότι θα επαναφέρει στο ΚΑΠΗ όλες τις λειτουργίες που είχε στο παρελθόν (χορωδία, εκδρομές, γιατρούς κτλ.).

«Η τιμή στην τρίτη ηλικία σε εμάς προσδίδει τιμή. Οι γονείς μας είναι απόμαχοι της εργασίας και όχι απόμαχοι της ζωής», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο πρώην στρατόπεδο «Ζιάκα», τόνισε ότι θα διεκδικήσει την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία και θα προχωρήσει στη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Όπως είπε, εκεί θα κατασκευάσει και γήπεδο, το οποίο θα χρησιμοποιεί η ομάδα του Ελευθεριακού. Προκειμένου να είναι εύκολη και κυρίως ακίνδυνη η πρόσβαση των πολιτών στο χώρο του πάρκου, θα κατασκευάσει ανισόπεδο κόμβο και πεζογέφυρα.

«Το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα θα γίνει μόνο πάρκο και όχι κατοικίες. Ακούστηκε ότι θα γίνουν κατοικίες εκεί, αλλά, δυστυχώς, δεν είχαμε καμία αντίδραση από το δήμαρχο. Ο ίδιος, άλλωστε, δε διεκδίκησε για τον τόπο μας ποτέ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε το Δήμο μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη», σημείωσε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Τέλος, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα κατασκευάσει ηρώο στο πάρκο Σάββα Ιντζίρη για τους πεσόντες στο αλβανικό μέτωπο κατοίκους του Ελευθερίου και θα επαναφέρει την παρέλαση σε εθνικές εορτές, η οποία αποτελεί τιμή προς όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

«Στις 8 Οκτωβρίου ο τόπος αλλάζει πρόσωπο, αλλάζει δήμαρχο. Το Ελευθέριο αξίζει πολλά και εμείς θα του τα δώσουμε», κατέληξε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ