Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ….ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ »

«ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ….ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ »

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

«Για άλλη μια χρονιά με το “καλημέρα”” οι γονείς βρισκόμαστε απέναντι στο χρόνιο πρόβλημα με τις μεταφορές των παιδιών μας. Αυτή τη φορά βέβαια Υπουργείο και Περιφέρεια φρόντισαν να τηρήσουν ίσες αποστάσεις από όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ!!!!!

Την ώρα που χτες βλέπαμε στον Εύοσμο τον Περιφερειάρχη να υπόσχεται νέα σχολεία παραπέμποντας την κατασκευή στο απώτερο μέλλον !!! Την ίδια ώρα μαθητές των σχολείων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορούσαν να πάνε στα σχολεία τους, καθώς από την πρώτη μέρα δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών. Ο λόγος….η απόφαση του Υπουργείου για τα τουριστικά και υπεραστικά λεωφορεία σε σχέση με τα αμιγώς κίτρινα σχολικά λεωφορεία.

Η μεταφορά των μαθητών , από και προς το σχολείο, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής, πόσο μάλλον εκπτώσεων στην ασφάλεια των παιδιών μας! Οι μεταφορές των μαθητών πρέπει να γίνονται με ορούς που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια είτε μεταφέρουν μαθητές μικρών ηλικιών είτε μεγαλύτερα παιδιά. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η μεταφορά ως εμπόρευμα και να μπαίνει η λογική του κέρδους.

Οι γονείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το δίλημμα: του «διάλεξε τι θα χάσεις». Για τα παιδιά μας θέλουμε όλα όσα τους αξίζουν και έχουν ανάγκη.

Κυβέρνηση,Υπουργείο Παιδείας και Περιφέρεια έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί ενώ γνωρίζουν ότι οι μεταφορές των μαθητών γίνονταν μέχρι τώρα με τα τουριστικά λεωφορεία και ενώ όλοι οι γονείς προειδοποιούσαμε ότι δεν εξασφαλίζονται όροι ασφάλειας, έρχεται τώρα και στην ουσία μεταθέτει τις ευθύνες της μεταφοράς ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, συμφωνώντας όμως επί της ουσίας στη διαδικασία που πραγματοποιούνται οι μεταφορές των μαθητών εδώ και χρόνια.

Η μοναδική λύση που εξασφαλίζει τόσο την ασφάλεια, όσο και την απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο, είναι να αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς το ίδιο το Κράτος με τη δημιουργία μόνιμου κρατικού φορέα μεταφοράς μαθητών εξασφαλίζοντας σχολικά λεωφορεία, μόνιμο προσωπικό σε οδηγούς και συνοδούς και τηρώντας τις προδιαγραφές ασφαλούς μεταφοράς (ζώνες, καρεκλάκια κτλ).

Εδώ και τώρα Κυβέρνηση και Περιφέρεια να λύσουν το ζήτημα που οι ίδιοι προκάλεσαν για να μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς άλλα εμπόδια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ- ΕΝΩΣΕΙΣ- ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/9 ΣΤΟ Υ.ΜΑ.Θ ΣΤΙΣ 11:00 πμ »

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ