Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌταν παίρνεις θέση ευθύνης, παίρνεις και την ευθύνη της θέσης

Όταν παίρνεις θέση ευθύνης, παίρνεις και την ευθύνη της θέσης

Στις 2 Αυγούστου, η “Αγκίδα” δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “Θα υλοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Ευόσμου“, αναλύοντας τις αλλαγές που απαιτούνταν για να μην χαθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Ηλέκτρα”, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα είχε αναφερθεί στο άρθρο πως ο αντιδήμαρχος Παιδείας σε συνεργασία με το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης βρήκαν ως προσωρινή λύση, τα δύο τμήματα του 22ου Δημοτικού Σχολείου, που κάνουν μάθημα σε αίθουσα προκάτ και έχουν απομείνει να λειτουργούν στο προαύλιο των ΕΠΑΛ, να στεγαστούν στην αίθουσα πληροφορικής και πολλαπλών χρήσεων του 22ου Δημοτικού.

Ποιο είναι το νεότερο σε αυτή την είδηση; Πως ο κ. Αντιδήμαρχος Παιδείας, μετά από έναν μήνα που δημοσιεύτηκε η είδηση, ζητάει, μέσω ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να πάρουν θέση οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το θέμα και την απομάκρυνση των δύο τμημάτων, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από συλλόγους γονέων.

Κύριε Σταυρίδη ποιος είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας;

Ποιος πρέπει να πάρει την απόφαση που αφορά τα δύο τμήματα;

Αν σας πουν οι υποψήφιοι το αντίθετο από αυτό που θέλετε, θα κάνετε αυτό που θέλουν;

Γιατί πρέπει οι υποψήφιοι να πάρουν θέση για μια απόφαση που είναι στη θητεία σας, αφού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ασκείτε τα καθήκοντα που έχετε και σήμερα;

Ποιος πρέπει να διοικεί; Η αντιπολίτευση και οι εν δυνάμει επίδοξοι δήμαρχοι;

Θέλετε να πάρουν θέση υπέρ της λύσεως που αποφασίσατε για να τους έχετε συμμάχους και να δεχθούν κι αυτοί τις αντιδράσεις;

Ή θέλετε, αν δεν πάρουν θέση υπέρ της λύσεως που αποφασίσατε, να το χρησιμοποιήσετε προεκλογικά εναντίον τους;

Τόσο προβλέψιμος είστε; Κάνετε επικοινωνιακή πολιτική που γινόταν πριν δεκαετίες.

Κάποια στιγμή πρέπει οι διοικούντες να κατανοούν τις κινήσεις που κάνουν, να ορίζουν γιατί τις κάνουν και ποιος ο σκοπός που τις κάνουν. Όταν κάποιοι έχουν θέση ευθύνης πρέπει να μπορούν να κατανοούν τις αρμοδιότητες της θέσης και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που αναλογούν σε αυτές τις θέσεις. Να έχουν την προσωπικότητα να στηρίζουν τις αποφάσεις τους ακόμα κι αν έχουν πολιτικό κόστος και όχι να προσπαθούν να διώξουν την «καυτή πατάτα» από τα δικά τους χέρια.

Τσιότσος Αθανάσιος

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σταυρίδης προσπαθεί να μας τρελάνει
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ