Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 24ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 24ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Την Δευτέρα 11.9.2023 στις 10.00πμ εγκαινιάζεται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, το Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργο Σταυρίδη, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα πρότυπο σε υποδομές και εγκαταστάσεις, το οποίο κατασκευάστηκε πλησίον του ΔΑΚ Ευόσμου, σε οικόπεδο επιφάνειας 2.697,62 τμ και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο & 2ο όροφο, αύλειο χώρο για τη συγκέντρωση των μαθητών και γήπεδο αθλοπαιδιών.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο & 2ο όροφο και αύλειο χώρο και περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, αίθουσα διδασκαλίας-εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής, γραφείο δασκάλων, γραφείο Διευθυντή με γραμματεία, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, χώρο πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, χώρο εισόδου, στεγασμένο χώρο διαλείμματος, χώρο φαγητού με κουζίνα, αποθήκη, κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα και γήπεδο μπάσκετ στον αύλειο χώρο και παρέχει πλήρη πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 3.130.000,00€ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (ΕΣΠΑ 2014-2020), άξονας προτεραιότητας «ΑΞ10-Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση – ΕΤΠΑ».

Φορέας υλοποίησης του έργου τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.».

«Εγκαινιάζουμε και παραδίδουμε το 24ο Δημοτικό σχολείο στους μαθητές μετά από σειρά τεχνικών και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων για τις οποίες δεν ευθυνόταν η Διοίκηση του Δήμου. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά, σχεδιάζουμε το μέλλον δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες της Νέας Γενιάς. Παραδίδουμε στην μαθητική κοινότητα του δήμου μας ένα πραγματικό στολίδι για την δημόσια εκπαίδευση. Ένα δημόσιο πολυδύναμο εκπαιδευτικό συγκρότημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ένα πρότυπο έργο εκπαιδευτικής υποδομής, για την ανέγερση του οποίου όλοι οι συντελεστές δημιουργίας του είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Το 24ο αναμφίβολα είναι ζωτικής αξίας και μετά από πολλά χρόνια δίνει μια ανάσα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο Δήμο μας, στην Σχολική Στέγη” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Μανδαλιανός.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και

ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης

κ. Γιώργος Σταυρίδης

σας προσκαλούν

την Δευτέρα 11/9/2023 στις 10:00 π.μ.

στην τελετή των εγκαινίων και στον Αγιασμό

του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου οδός Ολυμπιάδος 84

Τον αγιασμό θα τελέσει

ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

Την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψουν και χαιρετισμό θα απευθύνουν

-Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός

-Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας

-Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Σταυρίδης

Χορηγός ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ