Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ πρόεδρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου για το παράρτημα του 22ου...

Ο πρόεδρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου για το παράρτημα του 22ου στα ΕΠΑΛ

Το παρακάτω μήνυμα για δημοσίευση έστειλε στην «Αγκίδα» ο πρόεδρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου:

«Το μέλλον άργησε μια μέρα….

Και εκεί που λες ότι έκανες ένα βήμα μπροστά έρχονται τα μεγάλα συμφέροντα και κάνεις δέκα βήματα πίσω.

Ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν ότι το παράρτημα του 22ου στη θέση του ΕΠΑΛ είναι…παράνομο χωρίς άδεια και φυσικά ότι ο νόμος απαγορεύει τα παραρτήματα! Ξέχασα όμως, στο ΕΠΑΛ παίζει μεγάλη ενεργειακή επιδότηση και θα πρέπει να εξαφανιστούν τα παράνομα κτίσματα για να παρθεί αυτή.

Ας γυρίσουμε όμως πίσω στα δικά μας….Ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς για ένα όνειρο πολλών ετών πάει χαμένος. Το πολυπόθητο εργαστήρι πληροφορικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, που θα έπρεπε να υπάρχει χρόνια πριν δεν θα προλάβει ούτε καν να λειτουργήσει! Με μεγάλο κόπο ο Σύλλογος Γονέων κατάφερε και βρήκε την περσινή σχολική χρονιά όλο τον εξοπλισμό( Η/Υ, καλωδιώσεις κτλ) και έστησε με προσωπική εργασία των μελών του το εργαστήριο Η/Υ για να μπορούν επιτέλους τα παιδιά μας να απολαμβάνουν το μάθημα της πληροφορικής σε δικό τους εργαστήριο και να μη κουβαλάνε από αίθουσα σε αίθουσα τα laptop, κάποια από τα οποία δεν δουλεύουν καν!

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα όπου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με τον Δήμο αποφάσισε ότι για να λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης, που υπάρχει χρόνια στον δήμο, με προχειροδουλειές να κάνει «κατάληψη» στο χώρο του εργαστηρίου πληροφορικής του 4ου Δημοτικού και να στεγάσει- για μια χρονιά όπως λέει( βέβαια στην Ελλάδα βρισκόμαστε και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) και να στοιβάξει τα παιδιά του 22ου λόγω έλλειψης αιθουσών.

Βέβαια η Πρωτοβάθμια και ο Δήμος ξεχνάνε πόσα παιδιά έχει ήδη το 4ο Δημοτικό Σχολείο! Ξεχνάνε ότι εν έτη 2023 στο κτήριο του σχολείου υπάρχουν μόλις….4( ναι καλά διαβάσατε) μεικτές τουαλέτες. Αγόρια, κορίτσια μαζί στον ίδιο χώρο!!!Γι’ αυτό σκέφτηκαν να το επιβαρύνουν λίγο ακόμα!

Αντί λοιπόν ο Δήμος και η Πρωτοβάθμια μαζί με το Κράτος να φτιάξουν καινούργια σχολεία, δημιουργούν σχολεία αποθήκες ψυχών, λες και τα παιδιά είναι κούτες και δεν χωράνε να τα βάλουν εδώ, ας τα βάλουμε λίγο παραπέρα. Αναρωτήθηκε όμως κανείς τι κόστος έχει αυτό στις ψυχές των παιδιών ή δεν μας νοιάζει κάτι τέτοιο;

Καμία πρόοδος δεν φαίνεται στον ορίζοντα, όσο και αν ο Σύλλογος Γονέων αλλά και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου προσπαθούν για το καλό των παιδιών μας…

Δυστυχώς το μέλλον άργησε μια μέρα……»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ