Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕγκαταλελειμμένες χωρίς αποχετευτικό οκτώ οικοδομές της οδού Καλλικράτη

Εγκαταλελειμμένες χωρίς αποχετευτικό οκτώ οικοδομές της οδού Καλλικράτη

Η Καλλικράτη είναι η οδός στην οποία στρίβουμε από την προέκταση της οδού Μαιάνδρου για να πάμε προς τα κοιμητήρια του Ευόσμου. Οι οκτώ οικοδομές που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο ρέματα (το πρώτο μετά την οδό Αναπαύσεως και το δεύτερο πριν την οδό Ξανθίππης) δεν έχουν αποχετευτικό σύστημα, εξαιτίας των ρεμάτων. Αποχέτευση μπορεί να φτάσει σ’ αυτές μόνο από την οδό Ακαδήμου, μέσω της οδού Πριγκιποννήσων, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ρέματα, αλλά αυτή θα πρέπει πρώτα να διανοιχθεί και να γίνουν τα πεζοδρόμια, ώστε η ΕΥΑΘ να ξέρει που να σκάψει για να περάσει τον αποχετευτικό αγωγό. Η απόσταση από την οδό Ακαδήμου μέχρι το σημείο που πρέπει να φτάσει η αποχέτευση είναι μόλις 250 μέτρα.

Η «Αγκίδα» επισκέφτηκε την περιοχή και συνομίλησε με τρεις κατοίκους, την κυρία Νταμοτσίδου Ιουλία, τον κύριο Καϊσίδη Όμηρο και την κυρία Καλογιάννη Κατερίνα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει αποχέτευση, για τις ενέργειες που έχουν κάνει και για τις απαντήσεις που έλαβαν από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Η οικοδομή, την οποία επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε με κατοίκους της γειτονιάς, είναι χτισμένη από το 1996. Από τότε οι διοικήσεις του δήμου, κατ’ αρχάς του πρώην δήμου Ευόσμου και κατόπιν του ενιαίου δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δεσμεύονταν πως το έργο της αποχέτευσης θα γίνει άμεσα, όπως μας είπαν οι κάτοικοι. Πέρασαν 27 χρόνια και το έργο δεν έχει γίνει.

Η διάνοιξη της οδού Πριγκιποννήσων και η κατασκευή των πεζοδρομίων είναι δουλειά του δήμου. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, έγγραφο του δήμου αναφέρει πως έγινε αυτοψία από την οποία προέκυψε πως μπορεί να γίνει διάνοιξη της οδού. Το έγγραφο συνέχιζε πως δεν μπορούσε να γίνει εκείνην τη στιγμή το έργο, λόγω φόρτου εργασιών, αλλά ο δήμος δεσμευόταν πως θα το εντάξει στον προγραμματισμό εργασιών για να το υλοποιήσει.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε και αντί η διοίκηση Μανδαλιανού να απολογηθεί γιατί ακόμη δεν έχει γίνει το έργο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Σωτηράκης, εξέφρασε την απορία προς τους κατοίκους, που μένουν στο συγκριμένο σημείο, όπως οι ίδιοι μας είπαν, πώς έλαβαν άδειες οι συγκεκριμένες οικοδομές για να χτιστούν. Ο Κώστας Σωτηράκης ουσιαστικά τους είπε πως δεν είναι δυνατόν να γίνει ένα έργο, για το οποίο πριν δύο χρόνια ο δήμος αποφάνθηκε πως μπορεί να γίνει και δεσμεύτηκε να το κάνει, αλλά δεν το έκανε.

Αυτή η στάση της διοίκησης Μανδαλιανού, συγκεκριμένα του κυρίου Σωτηράκη, σημαίνει για τους κατοίκους της περιοχής συνέχιση της μεγάλης ταλαιπωρίας τους και της οικονομικής τους αφαίμαξης σε τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή. Η συγκεκριμένη οικοδομή αδειάζει το βόθρο 6 φορές το μήνα με 70 ευρώ κόστος την κάθε φορά. Οι κάτοικοι προσπαθούν να κάνουν μπάνιο όσο το δυνατόν λιγότερες φορές μέσα στο κατακαλόκαιρο για να μην γεμίσει ο βόθρος. Το κόστος εκκένωσης του βόθρου ετησίως για μια 5μελη οικογένεια ανέρχεται στα 850 ευρώ και ο κύριος Σωτηράκης αντί να λύσει το πρόβλημα άμεσα, προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους ότι παρανόμως χτίστηκαν οι οικοδομές τους, ώστε να μην έχουν την απαίτηση το 2023 να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο.

Ίσως η διοίκηση Μανδαλιανού να κάνει και αυτό το έργο εάν επανεκλεγεί. Ίσως και αυτό το έργο να είναι μεγάλο και να μην μπορεί να το κάνει σε τέσσερα χρόνια. Ίσως και αυτό το έργο να γίνει μαζί με το στάδιο και το κολυμβητήριο. Αυτά όμως είναι παραμύθια. Το έργο θα μπορούσε να γίνει χθες και γι’ αυτό να φροντίσει ο κύριος αντιδήμαρχος και η διοίκησή του να παραδοθεί άμεσα, αφήνοντας στην άκρη τη γνωστή τακτική τους να παρουσιάζουν ως βουνό ακόμα κι ένα λόφο.

Μήνυση στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ