Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιώργος Σταυρίδης: Τα ΕΠΑΛ πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ;

Γιώργος Σταυρίδης: Τα ΕΠΑΛ πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ;

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Γιώργος Σταυρίδης, αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου:

«Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να κλείσει το παράρτημα γιατί σύμφωνα με την Νομοθεσία  απαγορεύεται να λειτουργεί. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων 4ου-15ου-22ου,  τα δύο τμήματα του 22ου σχολείου με λίγους μαθητές 14 και 16 μαθητών να στεγαστούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στην αίθουσα πληροφορικής του 4ου σχολείου για ένα μόνο χρόνο και να μείνει ελεύθερο το γυμναστήριο του 22ου για να το χρησιμοποιούν τα τρία σχολεία. Η δική μου  συμμετοχή είναι στο κομμάτι της υλικοτεχνικής υποδομής αν χρειαστεί.

Στο χώρο των ΕΠΑΛ από προηγούμενες διοικήσεις τοποθετήθηκαν το 29ο και 30ο Νηπιαγωγεία με οικοδομική άδεια και τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας Προκάτ σαν παράρτημα του 22ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου ( Γωνία Νυμφαίου με Τρίτση ) χωρίς οικοδομική άδεια. Στο παράρτημα σήμερα λειτουργούν δύο αίθουσες. διδασκαλίας .

 Ξεκινήσαμε προσπάθεια ένταξης των  ΕΠΑΛ στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ Ενεργειακής Αναβάθμισης ύψους 3000000 ευρώ με μικρή συμμετοχή του Δήμου (Αλλαγή κεραμοσκεπής, κουφωμάτων, θερμομόνωσης κτλ.).

Στα ΕΠΑΛ φοιτούν 2000 μαθητές.

Για να ενταχθούν τα ΕΠΑΛ στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ πρέπει οι τέσσερις αίθουσες Προκάτ να αποσυρθούν γιατί δεν έχουν οικοδομική άδεια, διαφορετικά θα χαθεί η χρηματοδότηση και δεν θα γίνουν όλα τα παραπάνω.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την απόφαση της Διευθύντριας και επιτίθενται στο πρόσωπό  μου, ενώ δεν είναι ευθύνη δική μου. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τους μαθητές του Δήμου μας. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι να πάρουν θέση στο θέμα που προέκυψε.

Υ.Γ. Το παράρτημα λόγω της Νομοθεσίας πρέπει να κλείσει;

Τα ΕΠΑΛ πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ;

Ο κύριος Σταυρίδης ζητάει λύση από τους ανάλγητους υποψηφίους δημάρχους
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ