Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ»

«ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ»

Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «Δήμος Θεσσαλονίκης: Φορομπήχτης και πρεσβευτής επιχειρηματικών συμφερόντων» εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης:

«Αυτονόητη θεωρείται η υποχρέωση μιας απερχόμενης διοίκησης να ΜΗ δεσμεύει με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, την επόμενη διοίκηση του Δήμου.

Όμως, τίποτα δεν σταματά τη κατρακύλα Ζέρβα ΜΕ προεκλογικές “ρυθμίσεις”.

Πριν λίγες μέρες ιδιωτικοποίησε τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων (προετοιμάζοντας την ιδιωτικοποίηση του συνόλου καθαριότητας – ανακύκλωσης), τη τήρηση των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου, συστρατεύεται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ με  τη ΝΔ (τον ΣΥΡΙΖΑ  που τη νομοθέτησε, το ΠΑΣΟΚ και τα ακροδεξιά σχήματα).

Τώρα, στη τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου πριν τις εκλογές, προωθεί 6μηνη παράταση και νέα συμφωνία με ιδιώτες για την εκμετάλλευση της ελεγχόμενης στάθμευσης. Μια ακόμα φορομπηχτική συμφωνία σε βάρος των δημοτών. Που πέραν των δυσβάστακτων δημοτικών τελών (που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες τους) θα πληρώσουν πάλι άγριο χαράτσι σε ιδιώτες για να μετακινηθούν στη πόλη τους.

Με “μεσίτη” τον δήμο, οι δημότες θα πληρώσουν οι 26 εκατ ευρώ για 5 χρόνια (5.200.000 ευρώ το χρόνο) για τις ιδιωτικές μπίζνες. Το βαρύτατο κόστος (1,7 ευρώ την ώρα) θα γεμίσει τις τσέπες του ιδιώτη τουλάχιστον με 10,5 εκατομμύρια.  ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ : Στη Πάτρα, με τον κομμουνιστή δήμαρχο Κ. Πελετίδη το κόστος είναι 0,30 ευρώ την ώρα ενώ δημοτικά λεωφορεία μεταφέρουν δωρεάν του δημότες από τα δωρεάν δημοτικά πάρκιγκ, στο κέντρο.

Η βασανιστική κατάσταση κυκλοφοριακού και στάθμευσης (που θα γίνει δραματική από τη κατασκευή του flyover) γίνεται α) βαρύς φόρος στους δημότες β) κερδοσκοπία μεγάλων επιχειρήσεων και γ) κυνηγητό και πίεση των κατοίκων να εγκαταλείψουν το κέντρο σε όφελος ξενοδόχων, μεγάλων της εστίασης, ιδιοκτητών ιδιωτικών πάρκιγκ, του airbnb, μετατρέποντας το κέντρο σε τουριστικό πάρκο.

Υπενθυμίζουμε :

Ο Κ. Ζέρβας, “αντιπολιτευόμενος»”πριν χρόνια χαρακτήριζε “λεόντεια” τη σύμβαση.

Καθόλου δεν παραξενευόμαστε από την “αφωνία” των δημοτικών παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιών μορφωμάτων. ΓΙΑΤΙ ήταν η διοίκηση Μπουτάρη (με στήριξη ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) που πρώτη υπέγραψε την απαράδεκτη σύμβαση. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (παρά τις κοκορομαχίες άνευ ουσίας με τον Κ. Ζέρβα) ακόμα και ως αντιπολίτευση στη τελευταία θητεία ψήφισε υπέρ της παράτασης της σύμβασης. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα “ενώνουν υπό τη σκέπη τους” τους δήθεν μονομάχους.

Εν κατακλείδι :

Ψήφος σε Ζέρβα, Αγγελούδη, Πέγκα, Τσαβλή, και ακροδεξιά μορφώματα σημαίνει χειρότερη και ακριβότερη πόλη για λαό, πεδίο κερδοφορίας μεγάλων συμφερόντων.

ΨΗΦΟΣ στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασ. Τομπουλίδη σημαίνει μεγαλύτερα εμπόδια σ’ αυτή τη κατρακύλα, άνοιγμα του παραθύρου στην ελπίδα για μια Θεσσαλονίκη των Θεσσαλονικέων και όχι των μεγάλων συμφερόντων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ