Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆρρωστη νοοτροπία ή οι καταθέσεις έπιασαν τόπο;

Άρρωστη νοοτροπία ή οι καταθέσεις έπιασαν τόπο;

Υπάρχει εν έτει 2023, η αντίληψη σε μερικούς (ευτυχώς σε μικρή μερίδα πολιτών) πως με τα χρήματα μπορείς να κάνεις και να έχεις ότι θέλεις. Ακόμα και θέση στο δημοτικό συμβούλιο μπορείς να καταλάβεις με μόνο προσόν τις τραπεζικές καταθέσεις. Αυτά λίγο πολύ διαβάσαμε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε σάιτ της πόλης μας. Με ποια δικαιολογία; Ότι οι φτωχότεροι είναι πιο επιρρεπείς στο να εκμεταλλευτούν την θέση τους σε Δημοτικό Συμβούλιο για να κερδίσουν για δικό τους όφελος, ενώ οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο!

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως κάποιοι πιο εύρωστοι είναι πιο αναγνωρίσιμοι και μπορούν να διαθέσουν μεγαλύτερο κεφάλαιο για διαφήμιση του ονόματός τους, με τα ανάλογα αποτελέσματα στις ψήφους. Όμως άλλο αυτό κι άλλο να υπάρχει ο διαχωρισμός πλουσίων και φτωχών ή μικρομεσαίων, ως προς την εκμετάλλευση του δημοτικού ταμείου.

Γι’ αυτή την αντίληψη όμως έχουν ένα μερίδιο ευθύνης και οι ψηφοφόροι. Το κριτήριο για να ψηφίσει μεγάλο μέρος ψηφοφόρων, είναι το όνομα και η προβολή όσο κενή κι αν είναι η προσωπικότητα ή η προσφορά στους αγώνες που απαιτούνται για τα συμφέροντα του δήμου. Δυστυχώς δεν κρίνει με βάση την προσφορά, τους αγώνες που έχουν δώσει κάποιοι άνθρωποι, την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν όσα μπορούν να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα.

Κι αυτό όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την άρρωστη τοποθέτηση του συγκεκριμένου αρθρογράφου. Ο διαχωρισμός που κάνει ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια, με υπόνοιες περί εκμετάλλευσης της θέσης σε Δημοτικό Συμβούλιο από ανθρώπους με μικρότερες καταθέσεις, προσβάλει και υποτιμά τους πιο αδύναμους οικονομικά δημότες και κατηγοριοποιεί τους δημότες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να είναι ανεκτό.

Υγ: Όσοι έχουν βήμα για να εκφράσουν απόψεις, που διαμορφώνουν τάσεις στην κοινωνία, σώφρον είναι να κατανοούν τι γράφουν και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό που γράφουν. Ο διαχωρισμός αυτός που έκανε στο γραπτό του, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δείχνει άρρωστη νοοτροπία ή οι καταθέσεις έπιασαν τόπο.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ