Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιάννης Τεληωρίδης: Εμείς εδώ δεν είμαστε για να αντιδικήσουμε με τους προηγούμενους

Γιάννης Τεληωρίδης: Εμείς εδώ δεν είμαστε για να αντιδικήσουμε με τους προηγούμενους

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Τεληωρίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη, στη EURO τηλεόραση και στο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Φερραίο.

Ο κύριος Τεληωρίδης ρωτήθηκε κατ’ αρχάς για τα φιλοζωικά σωματεία και απάντησε ότι σ’ αυτόν τον τομέα και ο δήμος μας, όπως και ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, βρίσκεται πολύ πίσω, αφού στο δήμο δεν υπάρχει οργανωμένος χώρος φιλοξενίας ζώων. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος συνέχισε λέγοντας πως οι φιλοζωικές δράσεις στο δήμο γίνονται με προσωπικό κόπο και χρήμα συγκεκριμένων ανθρώπων και με δωρεές, ενώ επεσήμανε ότι τα κονδύλια που διαθέτει ο δήμος δεν αρκούν και ότι χρειάζεται οργανωμένα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση από το δήμο, προκειμένου να πάρει ο δήμος κονδύλια από την πολιτεία, τα οποία άλλοι γειτονικοί δήμοι απαιτούν και λαμβάνουν. Ο Γιάννης Τεληωρίδης υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να φτιαχτεί δομή φιλοξενίας για τα κατοικίδια, στον οποία θα συμμετέχουν όλα τα φιλοζωικά σωματεία, θα υπάρχει κτηνίατρος 24 ώρες το 24ωρο, θα υπάρχει χώρος άθλησης για τα κατοικίδια και θα υπάρχουν όλοι οι απαραίτητοι χώροι για μια τέτοια δομή. Ο κύριος Τεληωρίδης ολοκλήρωσε την αναφορά του στο θέμα των κατοικίδιων λέγοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν πάρκα ζώων για να είναι πιο εύκολη η ζωή και των κατοικίδιων και των ιδιοκτητών τους.

Ο Γιάννης Τεληωρίδης κατόπιν μίλησε για τους ελλιπείς χώρους πρασίνου και άθλησης στο δήμο και για την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν άμεσα νέοι τέτοιοι χώροι. Επίσης μίλησε για υποβάθμιση της περιοχής λόγω έλλειψης χώρων πάρκινγκ, με την πλατεία του Ευόσμου χωρίς χώρο στάθμευσης και το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορδελιό κλειστό.

«Εμείς εδώ δεν είμαστε για να αντιδικήσουμε με τους προηγούμενους, αλλά για να καταγράψουμε το προβλήματα, να συνθέσουμε απόψεις και να βρούμε όλοι μαζί λύσεις», τόνισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Κατόπιν ο κύριος Τεληωρίδης αναφέρθηκε στο Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, λέγοντας τα εξής: «Το Ειδικό Σχολείο πρέπει να τελειώσει, ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες μάθησης και άθλησης. Είναι αδικία και είναι ντροπή να στερούμε από αυτά τα παιδιά όσα δικαιούνται. Εν ανάγκη να μαζευτούμε όλοι και να πάμε στον πρωθυπουργό, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου».

Ο Γιάννης Τεληωρίδης κάλεσε όλους τους νέους κατοίκους να εγγραφούν στα δημοτολόγια Κορδελιού Ευόσμου, προκειμένου ο δήμος να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους και επιπλέον τους κάλεσε να ασχοληθούν με τα κοινά.

Στην ερώτηση για τις σχέσεις της δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους στο δήμο, απάντησε πως πρώτο μέλημα της παράταξής του, εφόσον γίνει διοίκηση, είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων του δήμου. Ο κύριος Τεληωρίδης αναφέρθηκε σε μελέτες οι οποίες δείχνουν πως αν βελτιωθεί η αποδοτικότητα των εργαζομένων κατά 10% κερδίζει ο εργοδότης ένα μήνα, δηλαδή, με αυτόν τον τρόπο, και ο δήμος και οι υπάλληλοι θα είναι ευχαριστημένοι. «Πρέπει τους εργαζόμενους να τους δούμε σαν συνεργάτες και να τους δώσουμε πρωτοβουλίες», ολοκλήρωσε την απάντησή του ο Γιάννης Τεληωρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ