Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ Λευκή Νύχτα δεν έχει καμία σχέση με τις δημοτικές εκλογές

Η Λευκή Νύχτα δεν έχει καμία σχέση με τις δημοτικές εκλογές

Σχόλια άρχισαν να ακούγονται για τη Λευκή Νύχτα που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, επειδή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές.

Κάποια σχόλια είναι ήπια και κάποια άλλα πολύ επιθετικά, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι η εκδήλωση αυτή ρίχνει νερό στο μύλο του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, στην πορεία για τις δημοτικές εκλογές. Θα προσπαθήσει ο δήμαρχος να εκμεταλλευτεί την εκδήλωση; Σαφέστατα θα προσπαθήσει, αφού χωρίς να έχει κάνει τίποτα στη θητεία του, προσπαθεί να οικειοποιηθεί δράσεις άλλων για να δείξει έργο.

Είναι όμως ξεκάθαρο πως ο Εμπορικός Σύλλογος δεν κάνει αυτήν την εκδήλωση για να κουβαλήσει νερό στο μύλο κανενός. Ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως και οι επαγγελματίες που εκπροσωπεί, έχουν προτεραιότητά τους την αγορά και την επιβίωσή τους. Δεν μπορούν συνεχώς να λειτουργούν και να εναρμονίζονται με πρώτες εθνικές εκλογές, με δεύτερες εθνικές εκλογές, με αυτοδιοικητικές εκλογές, με ευρωεκλογές, με δημοψηφίσματα. Είναι κάποια πράγματα, όπως οι εκδηλώσεις, που, προπαντός όταν είναι να γίνουν υπαίθρια, μπορούν να γίνουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Προφανώς αυτό ήταν το κριτήριο επιλογής της ημερομηνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Γιατί όμως τόση γκρίνια στα καλά καθούμενα; Μπορεί η Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου να δώσει τη νίκη σ’ έναν δήμαρχο που δεν έκανε απολύτως τίποτα στη θητεία του; Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ο κύριος Μανδαλιανός κερδίσει τις εκλογές, θα είναι γιατί η αντιπολίτευση δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοτών. Υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στην αντιπολίτευση;

Σε κάποιους, που και στη συγκεκριμένη περίπτωση σηκώνουν πολλή σκόνη, υπάρχει. Είναι προφανές πως το πρόβλημά τους δεν είναι αν θα κερδίσει τις εκλογές ο κύριος Μανδαλιανός από τη Λευκή Νύχτα. Το πρόβλημά τους είναι μήπως κερδίσει πόντους από τη Λευκή Νύχτα και περάσει αυτός στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Όμως και αυτό να ισχύει, δεν έχει να κάνει με τη Λευκή Νύχτα, αλλά με τη δική τους αδυναμία να βρεθούν πάνω από την παράταξη του δημάρχου για να περάσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η Λευκή Νύχτα δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Ας σταματήσουν λοιπόν οι κουβέντες και ας στηριχτεί μια προσπάθεια που θα ανοίξει το δρόμο για άλλες δράσεις, οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν στο δήμο, όπως για παράδειγμα ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό σε λίγο καιρό. Ας σταματήσουν οι κουβέντες και ας γίνει προσπάθεια να πάει μπροστά ο δήμος και η αγορά του.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ