Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ζημιά που έκανε στην Παιδεία η Διοίκηση Μανδαλιανού

Η ζημιά που έκανε στην Παιδεία η Διοίκηση Μανδαλιανού

Το γεγονός ότι η διοίκηση Μανδαλιανού προσπάθησε με εμμονή να στοιβάξει τους μαθητές των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου ήταν ζημιά για την Παιδεία.

Το γεγονός ότι η διοίκηση Μανδαλιανού σε ολόκληρη τη θητεία της δεν έκανε ούτε μια μελέτη για ανέγερση σχολικού κτηρίου, σε έναν δήμο που τόσο έχει ανάγκη από σχολικά κτήρια, ήταν ζημιά για την Παιδεία.

Το γεγονός ότι η διοίκηση Μανδαλιανού δεν βρήκε λύση για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού και η μόνη λύση που πρότεινε ήταν να κάνει έξωση στους μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, ήταν ζημιά για την Παιδεία.

Το γεγονός ότι η διοίκηση Μαναδαλιανού δεν κατάφερε να πιέσει την πολιτεία, ώστε να λειτουργήσει εγκαίρως το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και να ξεκινήσει εγκαίρως η ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ήταν ζημιά για την Παιδεία.

Το γεγονός ότι η διοίκηση Μανδαλιανού δεν διαμόρφωσε εγκαίρως τον περιβάλλοντα χώρο του νεοανεγερθέντος 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, με αποτέλεσμα να συμβάλει και αυτό το γεγονός στην καθυστέρηση της λειτουργίας του, ήταν ζημιά για την Παιδεία.

Η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε όμως η διοίκηση Μανδαλιανού στην Παιδεία ήταν εκείνη η κουβέντα του δημάρχου από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου πως οι μαθητές του Δημοτικού δεν χρειάζονται τα εργαστήρια της Φυσικής γιατί σ’ αυτές τις ηλικίες δεν τα εκτιμάνε. Στην κουβέντα αυτή δεν αντέδρασε κανένας από τους εκπαιδευτικούς της διοίκησης Μανδαλιανού, παρέχοντας πλήρη κάλυψη σ’ αυτήν την απαράδεκτα αντιεπιστημονική επισήμανση του δημάρχου. Ένας επιστήμονας και μάλιστα καλός γιατρός, κατά κοινή ομολογία, εξέφρασε μια τέτοια άποψη και αυτήν την άποψη συμμερίστηκαν με τη σιωπή τους καλοί εκπαιδευτικοί της διοίκησής του. Είναι σίγουρο πως σε κάποιους ανθρώπους έμεινε η εντύπωση πως τα εργαστήρια Φυσικής δεν χρειάζονται στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, γιατί αυτό το είπε ένας καλός επιστήμονας και το δέχτηκαν άλλοι καλοί επιστήμονες και αυτό είναι μια μεγάλη ζημιά για την Παιδεία το έτος 2023.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ