Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ "κατά μόνας" αντιεπικοινωνιακή πολιτική της Διοίκησης Μανδαλιανού

Η “κατά μόνας” αντιεπικοινωνιακή πολιτική της Διοίκησης Μανδαλιανού

Βρισκόμαστε, παρά τους καύσωνες του καλοκαιριού, στην πυρετώδη προεκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών. Τα επιτελεία των συνδυασμών, που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία, κάνουν τις συσκέψεις τους για να καταλήξουν στην καμπάνια τους και στο πώς θα επικοινωνήσουν τις όποιες προτάσεις έχουν. Για να μην είμαι τόσο ρομαντικός, μάλλον κάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν, κάτι που δεν ισχύει.

Για τη θητεία της διοίκησης Μανδαλιανού, που τελειώνει φέτος, έχουμε γράψει πολλά και δεν θα αναλωθώ να αναφέρω τα κακώς κείμενα της. Αν είναι επιτυχημένη ή όχι, αν έχει επιτελέσει έργο ή όχι, αν αξίζει δεύτερη ευκαιρία ή όχι, μπορεί να το κρίνει ο καθένας.

Σήμερα θα ασχοληθώ με κάτι που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση στην παράταξη της διοίκησης και είναι το πόσο “κατά μόνας” και αντιεπικοινωνιακά δουλεύει ο “μηχανισμός” της.

Ενώ μέχρι τώρα είχαμε παραιτήσεις από άτομα της διοίκησης με όχι κολακευτικά σχόλια για τη διοίκηση ή ανθρώπους που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές να μην συμμετέχουν στα νέα ψηφοδέλτια για τις δημοτικές εκλογές, βλέπουμε να μην υπάρχει ξεκάθαρη επικοινωνιακή πολιτική και ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει, προφανώς για να διαφημίσει το όνομα του.

Συγκεκριμένα, δεν έχει γίνει κανένας απολογισμός από τη διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέχρι πρότινος είχαμε τις ανακοινώσεις του απολογισμού στις προεκλογικές συγκεντρώσεις από τον δήμαρχο, κάτι που απαξιώνει εν μέρει το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ενδεχομένως υποτιμά και τους δημότες, αφού την όποια πληροφόρηση τη διοχετεύουν σε 150 υποστηρικτές του, στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Πλέον φτάσαμε δύο μήνες πριν τις εκλογές. Η διοίκηση, με πρωτεργάτη τον δήμαρχο, θα έπρεπε να κάνει έναν απολογισμό της 4ετιας και να επικοινωνήσει το έργο της στους δημότες, αφού είναι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Πέρα από φωτογραφήσεις του δημάρχου σε έργα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δεν βλέπουμε, ανά κατηγορία θεμάτων, το συνολικό αποτύπωμα της διοίκησης του, προς ενημέρωση των κατοίκων του δήμου. Αυτό προφανώς θα ήταν το θεμιτό και το επιθυμητό.

Τι γίνεται όμως, αντί αυτού; Βλέπουμε τον κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών, να κάνει σε συχνή βάση, αναρτήσεις σε μέσο διαδικτυακής δικτύωσης, απολογισμό που άπτεται και των αρμοδιοτήτων του. Αντί δηλαδή, να γίνει ο απολογισμός από το δήμαρχο για όλο το έργο της διοίκησης, για όλους τους τομείς των αντιδημάρχων και των ευρύτερων έργων, βλέπουμε να υποκαθίσταται αυτή η αυτονόητη ενέργεια και να γίνεται από τον κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Γιατί να γίνεται αυτό;

Γιατί να μην υπάρχει ένας επίσημος απολογισμός;

Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο τα πεπραγμένα της διοίκησης;

Δεν πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος τα πεπραγμένα της διοίκησης στη θητεία που πέρασε;

Γιατί τον απολογισμό δεν τον κάνει ο κ. Δήμαρχος και φαίνεται να τον υποκαθιστούν σε αυτή την αρμοδιότητα του;

Γιατί τον υποκαθιστούν; Για προσωπικό όφελος και διαφήμιση των ονομάτων τους, οι διάφοροι αντιδήμαρχοι;

Είναι θεμιτό και αρεστό να γίνεται κάτι τέτοιο, στο σύνολο της παράταξης;

Όπως κι αν έχει το θέμα, μέσα στη παράταξη της διοίκησης, αν είναι αρεστό ή όχι, ένα είναι το δεδομένο. Θετικά ή αρνητικά, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει το έργο της όποιας Διοίκησης με αναλυτικό απολογισμό θητείας, όπως πρέπει να γνωρίζει αναλυτικά το πρόγραμμα της νέας θητείας, σε περίπτωση που εκλεγεί. Και σίγουρα με τον πιο επίσημο τρόπο. Από τον κ. Δήμαρχο.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ