Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚλεάνθης Μανδαλιανός: Η υποψήφια που τάζει τα πάντα ας επισκεφθεί τους δημοτικούς...

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Η υποψήφια που τάζει τα πάντα ας επισκεφθεί τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η ανάρτηση ολοκληρώνεται με την παρακάτω σαφέστατη αιχμή προς την υποψήφια δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Μαρία Μανούκα:

«Καλό θα ήταν, λοιπόν, η υποψήφια που τάζει τα πάντα στους πάντες, να επισκεφθεί τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που χρόνια τώρα λειτουργούν άψογα και συνεχώς εξελίσσονται, αντί να κάνει εξαγγελίες για αυτούς μέσα από τον χώρο ιδιωτικού ΚΔΑΠ συγγενικού προσώπου υποψηφίου της».

Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου είναι η εξής:

«Επειδή οι υποσχέσεις των υποψηφίων είναι αμέτρητες και δεν… στοιχίζουν τίποτα, οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σε ότι αφορά τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας.

1) Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου είναι εννέα και μπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτούς 56 βρέφη και 402 νήπια.

2) Επί διοίκησης Μανδαλιανού συστάθηκαν δύο αμιγώς βρεφικοί σταθμοί, ο Δ’ και ο Η’ Ευόσμου και ένα βρεφικό τμήμα στον Β’ Κορδελιού.

Η δημιουργία βρεφικών σταθμών ήταν ένα πάγιο αίτημα των δημοτών και μια μεγάλη ανάγκη των οικογενειών, που υλοποιήθηκε το 2021. Μέχρι τότε δεν υπήρχαν.

3) Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή έφερε αντιμέτωπους τόσο τη διοίκηση όσο και τους εργαζόμενους με μια αναγκαστική μεταφορά των νηπίων από την ηλικία των τεσσάρων ετών στους χώρους των δημόσιων ή ιδιωτικών νηπιαγωγείων.

4) Η δημιουργία ή η μετατροπή ενός παιδικού σταθμού σε βρεφικό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον του δημότη και ακολουθώντας πίστα την κοινωνική πολιτική που έχουμε χαράξει, άμεσος στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία άλλων δύο βρεφικών σταθμών, για να συνδράμουμε στις ανάγκες ακόμη περισσότερων οικογενειών.

5) Παράλληλα, δρομολογούμε βελτιωτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό των παιδικών σταθμών και των αύλιων χώρων τους, ανακαινίσεις όπου χρειάζεται και αντικατάσταση του εξοπλισμού τους. Όλα αυτά χωρίς να δαπανηθεί ούτε ευρώ από το ταμείο του Δήμου, αφού πετύχαμε χρηματοδότηση 462.000 ευρώ.

6) Οι παιδικοί σταθμοί είναι πλήρως στελεχωμένοι με το κατάλληλο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και διαθέτουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, η υποψήφια που τάζει τα πάντα στους πάντες, να επισκεφθεί τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που χρόνια τώρα λειτουργούν άψογα και συνεχώς εξελίσσονται, αντί να κάνει εξαγγελίες για αυτούς μέσα από τον χώρο ιδιωτικού ΚΔΑΠ συγγενικού προσώπου υποψηφίου της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ