Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕ τότε γιατί να κατασκευαστούν κόμβοι στην οδό 25ης Μαρτίου στον Εύοσμο;

Ε τότε γιατί να κατασκευαστούν κόμβοι στην οδό 25ης Μαρτίου στον Εύοσμο;

Διαβάζουμε σχόλιο δημότισσας στη δήλωση της Μαρίας Τσερκεζίδου για την αναγκαιότητα της άμεσης κατασκευής κόμβων στην οδό 25ης Μαρτίου της Νέας Πολιτείας του Ευόσμου, στο οποίο διαπιστώνει πως για τα ατυχήματα στη συγκεκριμένη οδό δεν φταίει η ολιγωρία του δημάρχου και της διοίκησής του να κατασκευάσουν τους κόμβους, αλλά φταίει η οδηγική συμπεριφορά του καθενός, αφού στις διασταυρώσεις υπάρχουν παλλόμενο φανάρι, διπλή σήμανση STOP (ή μια πινακίδα έχει και φωτισμό LED) και διαγράμμιση διάβασης πεζών.

Ε αφού τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει η δημότισσα και προφανώς οπαδός του δημάρχου και της διοίκησής του, γιατί να κατασκευαστούν κόμβοι και μάλιστα σε τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο και να σπαταληθούν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου; Αφού είναι έτσι όπως τα λέει η δημότισσα, γιατί ο δήμαρχος δεσμεύεται και ξαναδεσμεύεται για την κατασκευή κόμβων και όλο δίνει νέες ημερομηνίες για το ξεκίνημα του έργου, όπως κάνει με όλα τα έργα, και δεν απαντάει πως δεν χρειάζονται οι κόμβοι, γιατί για τα ατυχήματα φταίνε οι οδηγοί;

Σοβαρές αντιφάσεις μεταξύ των επιχειρημάτων της δημότισσας και όσων λένε ο δήμαρχος και η διοίκησή του για την οδό 25ης Μαρτίου, αλλά δεν φταίει η δημότισσα. Αυτά που λέει η δημότισσα, τα έχει πει αρκετές φορές σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Κώστας Σωτηράκης. Είναι η βασική γραμμή άμυνας της διοίκησης Μανδαλιανού να προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες της πάντα σε κάποιον άλλο. Με αυτόν τον τρόπο παρασύρει και δημότες, που τρέφουν ακόμη εκτίμηση στο πρόσωπο του δημάρχου, να λένε αντιφατικά πράγματα και να υπερασπίζουν καταστάσεις που δεν θα έπρεπε.

Στην «Αγκίδα» έχουμε γράψει πολλές φορές για την οδό 25ης Μαρτίου, αλλά θα αναφερθούν επιγραμματικά σ’ αυτό το κείμενο σε ορισμένα βασικά προβλήματα αυτής της οδού, έτσι ώστε και η δημότισσα και ίσως κι άλλοι δημότες, που πιστεύουν ότι φταίνε οι οδηγοί, να αντιληφθούν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Εάν τα ατυχήματα στην οδό 25ης Μαρτίου γίνονται από έλλειψη βούλησης εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γιατί δεν γίνονται αντίστοιχα ατυχήματα στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καραολή και Δημητρίου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου; Άλλοι οδηγοί κυκλοφορούν εκεί; Η κίνηση στην 25ης Μαρτίου τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πάρα πολύ, εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού της Νέας Πολιτείας και της επιτυχούς επιχειρηματικής δραστηριότητας καταστημάτων εστίασης στην οδό Τρίτση. Επιπλέον η οδός 25ης Μαρτίου είναι από τις λίγες μεγάλες οδούς που σε πολλές διασταυρώσεις της δεν έχει προτεραιότητα κι αυτό γιατί όταν έγινε υπήρχε, σωστά, ο φόβος πως, αν είχε προτεραιότητα, ορισμένοι θα την μετέτρεπαν σε πίστα.

Η άμεση κατασκευή κόμβων στην οδό 25ης Μαρτίου είναι αναγκαιότητα. Η υπεράσπιση της κατάστασης που υπάρχει σήμερα, θα αφήσει να διαιωνίζονται τα τροχαία ατυχήματα.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ