Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠοιοι θα περάσουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κορδελιού...

Ποιοι θα περάσουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Στην πορεία για της δημοτικές εκλογές θα ακουστούν πολλές φήμες, θα δούνε το φως της δημοσιότητας αρκετές δημοσκοπήσεις, θα δημοσιευτούν αναλύσεις. Ποιοι θα περάσουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος, θα το δείξουν οι κάλπες.

Μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών; Όχι, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Μπορεί να γίνει όμως ανάλυση με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και να διατυπωθεί άποψη. Σε ποια βάση μπορεί να προσεγγιστεί το εκλογικό αποτέλεσμα; Μα φυσικά στη βάση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων.

Για τις δημοτικές εκλογές έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι και από αυτούς φαίνεται ότι οι τρεις θα διεκδικήσουν με αξιώσεις το δημαρχιακό θώκο και αυτοί είναι ο νυν δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Αλεξανδρίδης και η Μαρία Μανούκα. Ποια είναι η δυναμική των ψηφοδελτίων των τριών υποψηφίων;

Ο δήμαρχος έχει αλλάξει το 55% του ψηφοδελτίου που είχε στις εκλογές του 2019. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως στο κέντρο του Ευόσμου κρατάει δυνάμεις και έχει σχετικά καλό ψηφοδέλτιο, σε αντίθεση με το Κορδελιό, στο οποίο αυτήν τη φορά δεν θα είναι υποψήφιος μαζί του ο Νέστορας Λαφαζανίδης. Σε συνδυασμό με την αίσθηση των κατοίκων του Ελευθερίου Κορδελιού ότι αδικούνται, φαίνεται πως στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα ο δήμαρχος θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Η Μαρία Μανούκα έχει πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο στο Κορδελιό με δημοτικούς σύμβουλους, με επιρροή στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα, να έχουν ήδη ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό της και με φήμες να λένε πως ίσως να τη στηρίξει ανεπισήμως και ο Στάθης Λαφαζανίδης. Στον Εύοσμο όμως το ψηφοδέλτιο της Μαρίας Μανούκα είναι αδύναμο, αφού η πιο σημαντική στήριξη που έχει είναι αυτή του τέως δημάρχου Πέτρου Σούλα, ο οποίος όμως υπέστη πανωλεθρία στις προηγούμενες εκλογές και έμεινε εκτός του δεύτερου γύρου.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης φαίνεται πως έχει το πιο ισορροπημένο ψηφοδέλτιο και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου. Στον Εύοσμο έχει στο ψηφοδέλτιό του αυτοδιοικητικούς που λαμβάνουν όλοι μαζί χιλιάδες ψήφους. Στο Κορδελιό έχει καλό ψηφοδέλτιο, αλλά πάνω απ’ όλα έχει την επίσημη στήριξη του συνδικαλιστή εργαζόμενου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, Βασίλη Βόγγαλη, ο οποίος έδειξε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις πως μπορεί να κινήσει νήματα. Επιπλέον ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης έχει και την υποστήριξη του Γιάννη Καμαρινού, ο οποίος δεν έχασε την επιρροή του στην κοινωνία του δήμου.

Φαίνεται λοιπόν πως το προβάδισμα μάλλον το έχει ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης. Αυτά όμως πρέπει να αποδειχτούν στην κάλπη. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και ο αστάθμητος παράγοντας των νέων κατοίκων που μένουν στη Νέα Πολιτεία και άνωθεν της περιφερειακής οδού και είναι πολλές χιλιάδες. Θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές; Εάν προσέλθουν θα είναι ο άγνωστος χ, αφού μαζί τους καμία παράταξη δεν έχει δεσμούς και σίγουρα όλες οι παρατάξεις έχουν δύσκολη πρόσβαση σ’ αυτούς.

Δ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ