Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕπιστολή Μαρίας Μανούκα στο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση του Α.Τ....

Επιστολή Μαρίας Μανούκα στο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση του Α.Τ. Ευόσμου

Παρέμβαση Μαρίας Μανούκα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση του Α.Τ. Ευόσμου με περισσότερους αστυνομικούς

Επιστολή στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, με την οποία του ζητά να μεριμνήσει για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου με περισσότερους αστυνομικούς, απέστειλε σήμερα η Μαρία Μανούκα.

Η πρωτοβουλία της εδράζεται στην πληροφόρηση ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τελεί εν αναμονή της ενίσχυσης της με επιπλέον προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», εκφράζει στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την αγωνία της για τα καθημερινά κρούσματα παραβατικότητας που καταγράφονται στον δήμο και τον παρακινεί να μεριμνήσει προσωπικά ώστε ένα μέρος του νέου δυναμικού να στελεχώσει το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου.

«Όπως πολύ εύστοχα έχετε επισημάνει και εσείς Αντιστράτηγε Μαυρόπουλε, η ασφάλεια των πολιτών είναι πηγή ελευθερίας. Είμαι σίγουρη ότι θα αξιολογήσετε το αίτημα – το οποίο καταθέτω ως προβληματισμένη πολίτης – με τη δέουσα προσοχή», σημειώνει μεταξύ άλλων η υποψήφια Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

με την ιδιότητα της υποψήφιας Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, με την παρούσα επιστολή αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να σας ενημερώσω για το μείζον ζήτημα της ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μου. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας η ανασφάλεια έχει φωλιάσει και εξελίσσεται σε αγιάτρευτη πληγή, καθώς τα φαινόμενα παραβατικότητας είναι καθημερινά. Το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου καταβάλλει φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψει τις ανάγκες του δεύτερου σε πληθυσμού δήμου στη Βόρεια Ελλάδα. Παρόλα αυτά η έλλειψη επαρκούς αριθμού προσωπικού καθιστά την αποστολή τους εκ προοιμίου δύσκολη.

Έχω συναντηθεί πολλές φορές μαζί τους και συζητήσαμε για το τι πρέπει να αλλάξει προκειμένου και εκείνοι να εκπληρώνουν στο ακέραιο το καθήκον τους, αλλά και εμείς ως δημότες να μην ανησυχούμε καθημερινά όταν περπατούμε στους δρόμους όταν νυχτώσει ή αν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με διαρρήκτες μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε την πληθώρα των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά.

Με αφορμή αυτήν τη θλιβερή διαπίστωση, αλλά και την εύλογη ανησυχία όλων των συνδημοτών μου, σας παρακαλώ να εξετάσετε ενδελεχώς το αίτημά μου να ενισχύσετε το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου με επιπλέον προσωπικό, ώστε οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν σε αυτό να επαρκούν και να μπορούν να εκτελέσουν καλύτερες περιπολίες και να καλύψουν μεγαλύτερο εύρος στη ζώνη ευθύνης τους.

Γνωρίζοντας ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τελεί εν αναμονή της ενίσχυσης της με επιπλέον προσωπικό, σας παρακαλώ να μεριμνήσετε προσωπικά, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, προκειμένου ένα μέρος εξ αυτών να αναλάβουν υπηρεσία στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου. Όπως, πολύ εύστοχα, έχετε επισημάνει και εσείς, η ασφάλεια των πολιτών είναι πηγή ελευθερίας. Είμαι σίγουρη ότι θα αξιολογήσετε το αίτημα – το οποίο καταθέτω ως προβληματισμένη πολίτης – με τη δέουσα προσοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ