Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΓια τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς – Οικόπεδα Σοφούλη

Για τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς – Οικόπεδα Σοφούλη

Γνωρίζουμε τα σχέδια τους, γνωρίζουν πόσο αποφασισμένοι είμαστε;

Εδώ και πολλά χρόνια ξετυλίγεται το κουβάρι της προσπάθειας εμπορευματοποίησης και παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς σε πάσης φύσεως συμφέροντα. Αυτή τη φορά, οι εξελίξεις εντοπίζονται στα οικόπεδα στην οδό Σοφούλη και Κολχίδος, στο Καραμπουρνάκι, όπου πριν από λίγες μέρες (17.07.2023), έχει τοποθετηθεί ταμπέλα οικοδόμησης, ήδη άλλωστε από την αρχή του χρόνου είχαν τοποθετηθεί λαμαρίνες και πινακίδες εργοταξίου, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/03/2023.

Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσες αποφάσεις και αν λάβουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως  η τελευταία  για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ανάκλησης των αδειών οικοδόμησης, θα μένουν στα χαρτιά, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε και  δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από τις εκάστοτε διοικήσεις να υλοποιηθούν. Μόνο η δική μας πίεση, επιμονή και διεκδίκηση, μπορεί να κάνει πράξη αποφάσεις που αναγκάζονται να παίρνουν όταν αισθάνονται τη δύναμη μας.

Για ό, τι συμβαίνει σήμερα, αναγνωρίζουμε ευθύνες και σε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση με αιτήματα τύπου «ήπιας δόμησης» που «ήπια» αποδέχονταν την τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς. Και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε από κανένα να καπηλευτεί τα δίκαια αιτήματά μας και τα συνθήματα μας, τώρα που διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Η Ένωση Γονέων μαζί με φορείς και σωματεία της Καλαμαριάς τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν σημαντικούς αγώνες για μια σειρά ελεύθερους χώρους που «δέχονται επίθεση». Δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι όταν πρόκειται για την ποιότητα ζωής και των μελλοντικών γενιών, και κυρίως των παιδιών μας. Και για τα συγκεκριμένα οικόπεδα διεκδικούμε:

·         την άμεση ανάκληση των οικοδομικών τους αδειών και την έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης τους.

·         την απομάκρυνση των λαμαρινών και να ξεκινήσουν εργασίες ανάπλασης της περιοχής.

·         να γίνουν χώροι πρασίνου με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποδοθούν στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Είμαστε εδώ, για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Με το εμβληματικό σύνθημα των φορέων και σωματείων της Καλαμαριάς, που κάθε κάτοικος και επισκέπτης της περιοχής γνωρίζει: «Παραλιακή ζώνη Καλαμαριάς εκπέμπει SOS».    Καμία παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Ανάπλαση της περιοχής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Αυτή τη λύση διεκδικούμε γιατί οι ζωές μας, η υγεία μας, τα σχολεία των παιδιών μας, οι χώροι που παίζουν, οι χώροι αναψυχής και πρασίνου, δεν μετριούνται με γνώμονα τα κέρδη αλλά τις ανάγκες μας για οξυγόνο, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό, δημιουργικές διεξόδους.

Όποιοι και αν προσπαθήσουν να χτίσουν το παραλιακό μέτωπο, δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους εμποδίσουμε τώρα, όπως και τότε! Ήμασταν πολλοί και γινόμαστε ακόμη περισσότεροι!

Προχωράμε την Πέμπτη 27/7 στις 8 μ.μ., σε κινητοποίηση στην παραλία του οικοπέδου της Σοφούλη και μία ακόμη δράση πολιτισμού στους χώρους πρασίνου που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες και συμμετοχική εικαστική παρέμβαση για μικρούς και μεγάλους με μηνύματα και ζωγραφιές από βότσαλα στην άμμο.

Σας καλούμε να βρίσκεστε όλοι εκεί!

 

Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς

«Μπουμπουλίνα», Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς

Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος»

Σύλλογος Κατοίκων Καραμπουρνάκι «Ο Ποσειδώνας»

«Μικρό Έμβολο», Σύλλογος Πολίτων Κελλάριου Όρμου

Ηλιάτορας, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία και Γονέων και Κηδεμόνων Αυτών.

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)

Σωματείο Τεχνικών Μισθωτών

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα»

Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης – Β. Ελλάδας

Αναβάλλεται η κινητοποίηση/δράση πολιτισμού για τα οικόπεδα στη Σοφούλη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ