Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι παρατάξεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να δεσμευτούν σε ένα πράγμα

Οι παρατάξεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να δεσμευτούν σε ένα πράγμα

Οι δημοτικές εκλογές του 2023 είναι πλέον πολύ κοντά και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα υπάρχουν 5 ψηφοδέλτια, ίσως και ένα 6ο της τελευταίας στιγμής. Φαίνεται πως τρία από αυτά τα ψηφοδέλτια μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές, αυτό του νυν δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Αλεξανδρίδη και της Μαρίας Μανούκα.

Επειδή καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της η διοίκηση Μανδαλιανού, αντί να προσπαθήσει να παράξει έργο, προσπαθούσε να παρουσιάσει ως έργο τα αυτονόητα και ταυτόχρονα συνεχώς κατηγορούσε τους προηγούμενους για όσα δεν έκαναν και για την καμένη γη που της άφησαν και επειδή ακόμα και δυόμιση μήνες πριν τις εκλογές συνεχίζει το ίδιο βιολί, σαν να μην διοίκησε κοντά τέσσερα χρόνια μέχρι τώρα, οι παρατάξεις που διεκδικούν να κερδίσουν τη διοίκηση του δήμου πρέπει να δεσμευτούν ρητά και κατηγορηματικά σε ένα κυρίως πράγμα.

Πρέπει να δεσμευτούν ότι ως διοίκηση δεν θα ακολουθήσουν την τακτική της καμένης γης και δεν θα επαναλαμβάνουν ασταμάτητα το τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Όλα όσα δεσμεύονται να κάνουν προεκλογικά, δεσμεύονται να τα κάνουν ενώ γνωρίζουν τι έκαναν οι προηγούμενοι και τι αφήνουν πίσω τους. Δεν γίνεται μετεκλογικά να αναμασάνε το παραμύθι της καμένης γης, που παρέλαβαν από τους προηγούμενους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα δικά τους χάλια. Δεν γίνεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου να ζήσει την απαράδεκτη κατάσταση της διοίκησης Μανδαλιανού, με το δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό να φτάνει να κατηγορεί τη διοίκηση του βασικού του συμμάχου Στάθη Λαφαζανίδη για τα χάλια που άφησε πίσω της.

Και οι τρεις παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου έχουν στα ψηφοδέλτιά τους ανθρώπους που διοίκησαν στο παρελθόν. Δεν μπορούν λοιπόν να κατηγορούν τον ίδιο τους τον εαυτό για ό,τι έγινε ή ό,τι δεν έγινε στο παρελθόν. Μπορούν να κάνουν την αυτοκριτική τους και με βάση αυτή να προσπαθήσουν να κάνουν το δήμο καλύτερο. Πολύ καλύτερο και όχι λίγο καλύτερο, γιατί ο δήμος με διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε ούτε μισό βήμα μπροστά. Οι παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου, γνωρίζοντας τι θα παραλάβουν, πρέπει να δεσμευτούν ότι δεν θα χρησιμοποιούν το παραμύθι της καμένης γης ως δικαιολογία. Μπορούν να δεσμευτούν σ’ αυτό; Αν δεν μπορούν, είναι καλά για τους δημότες να μην καταθέσουν ούτε ψηφοδέλτιο και να μη λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές. Τη διοίκηση του δήμου πρέπει να την πάρει η παράταξη που κατ’ αρχάς θα είναι διατεθειμένη να μην αναφέρεται στο παρελθόν.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ