Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ επίσημη διάψευση για «το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ»

Η επίσημη διάψευση για «το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ»

Στις 11 Ιουλίου, ο κ. Αμανατιάδης (αντιδήμαρχος Οικονομικών) είχε αποστείλει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μία δήλωση, η οποία μεταξύ άλλων ανάφερε

«Στους 4 αντιδημάρχους του ΠΑΣΟΚ να προσθέσετε και άλλους 2. Άρα μιλάμε για το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ».

Στο άρθρο σχολιασμού, υπήρξαν ερωτήματα που τέθηκαν και προς τον κ. Αντιδήμαρχο και προς το τοπικό του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ όλων, προβληματιστήκαμε για το αν είναι προσωπικές οι απόψεις του κ. Αμανατιάδη ή βρίσκουν ομόφωνα τα μέλη του τοπικού του ΠΑΣΟΚ. Αν η αναφορά για όλο το ΠΑΣΟΚ θα ίσχυε, γιατί δεν κατεβαίνει η πρόταση του συνδυασμού ως επίσημη υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ. Αν μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι αν είναι γραμμή του κόμματος να υπάρχουν στελέχη σε συνδυασμούς διοίκησης και να διοικούν με αυτό τον έμμεσο τρόπο, για να μην χρεωθεί ενδεχόμενη εκλογική ήττα το ΠΑΣΟΚ, με επίσημη υποψηφιότητα ή στήριξη.

Έτσι προσωπικά περίμενα είτε να τοποθετηθεί το τοπικό του ΠΑΣΟΚ, είτε αν δεν έπαιρνε θέση, θα χρεωνόταν κι αυτό ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στις εκλογές.

Προς τιμήν τους, τα μέλη του τοπικού του Δ.Ο. Κορδελιού – Ευόσμου του ΠΑΣΟΚ, απάντησαν στους προβληματισμούς που τέθηκαν και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους. Δεν ανέφεραν βέβαια κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά έπρεπε να ειπωθούν αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Τι ανέφερε; Ευχαριστίες για την στήριξη προς το κόμμα από τους δημότες στις βουλευτικές εκλογές, ευχές για καλή επιτυχία των στελεχών τους σε όποια ψηφοδέλτια συμμετέχουν και να δώσουν ένα δημοκρατικό πολιτικό αγώνα, ο οποίος να παράσχει γόνιμες ευκαιρίες διαλόγου και πολυσυμμετοχικότητας. Αλλά το ουσιώδες είναι πως, δεν έχει την τιμή να προσφέρει την επίσημη στήριξη του σε κάποιο υποψήφιο δήμαρχο.

Οπότε ποιο είναι το αποτέλεσμα των δύο αυτών ειδήσεων που αναπτύσσονται σε αυτό το άρθρο; Πως οι απόψεις του κ. Αντιδημάρχου ήταν προσωπικές και ο μόνος λόγος που έγιναν, είναι για να αποκομίσει επικοινωνιακά ό,τι μπορεί προς όφελος του συνδυασμού που κατεβαίνει.

Δεν υπάρχει «το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ» που αναφέρει στο συνδυασμό που κατεβαίνει, κάτι που ήταν αυτονόητο και τον διαψεύδει τυχόν εκμετάλλευση του πολιτικού χώρου, η ανακοίνωση του τοπικού του ΠΑΣΟΚ. Και δεύτερον, αν ίσχυε να είναι «το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ», δεν θα κατέβαινε ο συνδυασμός ως αυτόνομος, αλλά με την επίσημη στήριξη του κόμματος.

Καλό είναι δηλαδή, για προσωπικό όφελος ή για όφελος ενός συνδυασμού να μην εκμεταλλεύεται κάποιος αυθαίρετα, ολόκληρο πολιτικό χώρο. Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι, ο κάθε συνδυασμός πρέπει να προκρίνει το πρόγραμμα του και να το επικοινωνεί στους δημότες για να το κρίνουν. Εκτός αν δεν έχουν κάτι χειροπιαστό και πρέπει να δείξουν τον χώρο που προέρχονται.

Υγ: Αυτοί οι σχολιασμοί, προφανώς, δεν αφορούν μόνο τον κ. Αντιδήμαρχο, αλλά και όλα τα μέλη των συνδυασμών. Απλά η αφορμή ήταν, για να αναδειχθεί η κουλτούρα και η σκέψη που πρέπει να υπάρχει στις δημοτικές εκλογές.

Τσιότσος Αθανάσιος

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ