Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ"Γράφτηκαν πολλά" για να λειτουργήσει κάποια στιγμή το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

“Γράφτηκαν πολλά” για να λειτουργήσει κάποια στιγμή το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Δημοσιεύθηκε χθες μια δήλωση του κ. Σταυρίδη, που τυγχάνει να είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου, στην οποία αναφέρει

«Επειδή γράφονται και έχουν γραφτεί πάρα πολλά γι’ αυτό το 24, σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε και έχει σχεδόν κατά 70 τοις εκατό ολοκληρωθεί η μεταφορά στο καινούργιο συγκρότημα, το οποίο θα λειτουργήσει 1 Σεπτεμβρίου, έχει και νερό, έχει και ρεύμα, έχει και φυσικό αέριο».

Καταρχάς κ. Αντιδήμαρχε, δάσκαλος άνθρωπος, δεν χρειάζεται να εκφράζεστε (έστω και γραπτά) με ύφος αγανακτισμένου. Δεχθήκατε να διαχειριστείτε μια θέση ευθύνης, η οποία εφόσον αφορά τα παιδιά του δήμου, ξέρατε ότι θα είχε ανάλογη πίεση και κριτική. Αν θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτά τα δεδομένα, θα σας συμβούλευα  να αφήσετε τη συγκεκριμένη θέση σε κάποιον άλλον, για να μην δημιουργείται στον εαυτό σας αγανάκτηση.

Ποιοι είναι αυτοί που γράφουν πολλά για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου;

Πρώτα από όλα οι γονείς των παιδιών που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία της μετακόμισης και δεν ξέρουν από πέρυσι ποτέ θα πάνε στις νέες εγκαταστάσεις.

Όλοι οι επίσημοι φορείς εκπαιδευτικών και γονέων που έβλεπαν μια προσπάθεια από μέρους σας (διοίκηση και εσάς) αφενός να ανακοινώνετε ημερομηνίες μετακόμισης και αφετέρου να προσπαθείτε να αλλάξετε την χρήση του σχολείου για να βάλετε και δεύτερο σχολείο μέσα στις εγκαταστάσεις.

Ενεργοί πολίτες που βλέπουν κάποια κακώς κείμενα και προσπαθούν να βοηθήσουν.

Να θυμίσουμε δηλώσεις σας, κ. Αντιδήμαρχε, από τον περασμένο Νοέμβριο, πως ότι ήταν να γίνει ολοκληρώθηκε και ότι η αργοπορία οφείλεται στην εταιρεία ηλεκτρισμού. Μετά έγινε η εταιρεία φυσικού αερίου, μετά η κλίση της αυλής, μετά ο βανδαλισμός με σπρέι, για να καταλήξουμε ότι δεν είχαν προχωρήσει οι πρόδρομες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου περιμετρικά του σχολείου και των εισόδων, που έπρεπε να έχουν γίνει. Χωρίς αυτές τις εργασίες δεν είναι ασφαλή η είσοδος, η παραμονή και η έξοδος από τις εγκαταστάσεις του σχολείο για τα παιδιά.

Τώρα αναφέρετε πως θα είναι έτοιμο το σχολείο για τη νέα σχολική χρονιά και πως κατά 70% έχει προχωρήσει η μεταφορά της μετακόμισης. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω, πως εννοείται ότι πρέπει να είναι έτοιμο το σχολείο μέχρι την αρχή της σχολικής χρονιάς. Κανείς δεν περιμένει να μην λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά.

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν έχουν γίνει οι εργασίες για την κλίση του γηπέδου μπάσκετ και της αυλής, αφού με τις βροχές δημιουργούνται λίμνες, εκτός όλων των αυτονόητων που αναφέρονται στη δήλωση του κ. Αντιδημάρχου περί νερού, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου.

Η αίθουσα φυσικής πλαισιώθηκε με όλα τα όργανα ή συνεχίζετε ως διοίκηση να θεωρείτε πως είναι περιττά τα εργαστήρια;

Θα ρωτούν όσοι θέλουν, όσες φορές θέλουν για να υπάρχουν αποτελέσματα. Αυτός είναι ο ρόλος των πολιτών να πιέζουν. Ο ρόλος των πολιτικών είναι να απαντούν και με λόγια και με έργα. Αυτονόητη ήταν η λειτουργία του 24ου Δημοτικού Σχολείου πέρσι. Φέτος είναι παραπάνω από αυτονόητη και δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί επιτυχία γιατί τότε θα χαθεί το μέτρο και θα αρχίσουμε να θεωρούμε επιτυχία το γεγονός ότι το δημαρχείο του δήμου ανοίγει καθημερινά.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ