Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαρατείνεται η διάρκεια διάθεσης των δημοτικών κλιματιζόμενων χώρων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Παρατείνεται η διάρκεια διάθεσης των δημοτικών κλιματιζόμενων χώρων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Εξ αιτίας των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και των συνθηκών καύσωνα που συνεχίζουν να επικρατούν σε όλη τη χώρα, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, μεριμνώντας για την προστασία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και των ευπαθών ομάδων, ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν ανοικτοί αύριο Σάββατο -22 και Κυριακή 23 Ιουλίου από τις 8.00π.μ. έως τις 20.00μ.μ.

-Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57 τηλ 2310 762400 και

Α’ ΚΑΠΗ ΣΤΗΝ Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού,

ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ 12 & ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΛ: 2310 765-780

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.

Ενυδατώνεστε σωστά και επαρκώς με άφθονη λήψη υγρών όπως νερό ή χυμούς φρούτων.

Χρησιμοποιείστε κλιματιστικά ή ανεμιστήρες .

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, περιορίστε τις μετακινήσεις σας μόνο στις απόλυτα αναγκαίες και όταν γίνεται αυτό προτιμήστε δροσερά και σκιερά μέρη χωρίς συνωστισμό.

Ντυθείτε με ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα και φορέστε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Καταναλώστε αρκετά φρούτα και λαχανικά σε πολλές και μικρές μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγοντας λιπαρές και έντονα ή ‘βαριά’ μαγειρεμένες τροφές.

Οι χρονίως πάσχοντες είναι σημαντικό να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα Ιατρό τους για πιθανή τροποποίηση της φαρμακευτικής τους (π.χ αντιυπερτασικής ή διουρητικής ) αγωγής ή σε περίπτωση δυσφορίας. Εξίσου σημαντική είναι και η λήψη αντίστοιχων οδηγιών από τον θεράποντα παιδίατρο για τα βρέφη, ενώ τις ημέρες αυτές θα ήταν σκόπιμο οι ηλικιωμένοι να μην μένουν μόνοι.

Κάνετε πολλά χλιαρά ντουζ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αποφύγετε αν είναι δυνατόν την βαριά σωματική εργασία ή άσκηση, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής της ηλιοφάνειας και σε χώρους εξωτερικούς.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ