Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛεωφορειακές «γραμμές» και ηλεκτρικά λεωφορεία διεκδικεί η Μαρία Μανούκα

Λεωφορειακές «γραμμές» και ηλεκτρικά λεωφορεία διεκδικεί η Μαρία Μανούκα

Λεωφορειακές «γραμμές» που να συνδέουν τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου με το Α.Π.Θ., το ΠΑ.ΜΑΚ. και το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Σίνδο, αλλά και ηλεκτρικά λεωφορεία διεκδικεί από τον ΟΑΣΘ η Μαρία Μανούκα

Την καθιέρωση απευθείας λεωφορειακής «γραμμής» που θα συνδέει το Κορδελιό και τον Εύοσμο με το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Σίνδο διεκδικεί η Μαρία Μανούκα, θέτοντας ως στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού των φοιτητών-φοιτητριών που κατοικούν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου. Ταυτόχρονα, διεκδικεί και την επέκταση έως το Α.Π.Θ. και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, των δρομολογίων που συνδέουν τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου με το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφεύγουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μια περιττή μετεπιβίβαση.

Αναζητώντας λύσεις στα δεκάδες προβλήματα που αφορούν τους συνδημότες της και τα οποία καθιστούν δύσκολη την καθημερινότητά τους, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», εντείνει τις θεσμικές συναντήσεις με επικεφαλής Οργανισμών και παραγωγικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Κώστα Ταγγίρη, με τον οποίο συζήτησε σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου, βελτιστοποιώντας το επίπεδο εξυπηρέτησης των κατοίκων από τις αστικές συγκοινωνίες.

Πέραν της απευθείας «σύνδεσης» του Κορδελιού και του Ευόσμου με το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Σίνδο, και της επέκτασης των υφιστάμενων γραμμών μέχρι τα Πανεπιστήμια, η υποψήφια δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Ταγγίρη να δρομολογήσει στις «γραμμές» που εξυπηρετούν ήδη τον δήμο τα υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που θα παραλάβει ο Οργανισμός. Επιπλέον, του μετέφερε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Κορδελιού-Ευόσμου για τη μεταφορά άνωθεν της περιφερειακής οδού του τερματικού σταθμού των λεωφορείων που σήμερα βρίσκεται στην οδό Νυμφαίου. Επίσης, ζήτησε την αύξηση των δρομολογίων ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής του επιβατικού κοινού, τη δημιουργία νέων στάσεων του ΟΑΣΘ, καθώς και την εκπόνηση μελέτης για την πιθανή αναδιάρθρωση των γραμμών με σκοπό να καλύπτεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Ακόμη, έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου τη δυνατότητα κοινής παρέμβασης προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων που εμποδίζουν τη διέλευση των λεωφορείων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πολύ συχνά να γίνεται εκτροπή των δρομολογίων και τα λεωφορεία να μην περνούν από τις προκαθορισμένες στάσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ, η κυρία Μανούκα επισήμανε σε δήλωσή της ότι οι συναντήσεις που πραγματοποιεί έχουν στον πυρήνα τους την αγωνία της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών της.

«Τα προβλήματα λύνονται μόνο όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Στο πλαίσιο αυτό, που αποτελεί πολιτική μου αρχή, συναντώ Προέδρους Οργανισμών και φορέων προτείνοντας παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και διεκδικώντας λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν ως τοπική κοινωνία.

Οραματίζομαι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου να πάψει να είναι διαχειριστής μιζέριας και να προσφέρει στους κατοίκους του όλα εκείνα που τους αξίζουν. Όλα εκείνα που για άλλους δήμους θεωρούνται αυτονόητα.

Στις 9 Οκτωβρίου παύουμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και βάζουμε τέλος στη διαιώνισή τους. Νιώθουμε, ξέρουμε, ενεργούμε. Με οδηγό το παραπάνω τρίπτυχο δίνουμε έμφαση στην ουσία των πραγμάτων, γιατί για εμάς προτεραιότητα είναι ο δημότης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ