Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι σχολικές καθαρίστριες κέρδισαν και πάλι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Οι σχολικές καθαρίστριες κέρδισαν και πάλι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Οι σχολικές καθαρίστριες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου κέρδισαν και πάλι την πρόσληψή τους για το έτος 2023-2024 με πλήρες ωράριο. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ένας από τους πέντε δήμους πανελληνίως που οι σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνονται με πλήρες και όχι με μειωμένο ωράριο.

Οι σχολικές καθαρίστριες για ακόμα μία χρονιά είχαν απέναντί τους τη διοίκηση Μανδαλιανού και τον ίδιο το δήμαρχο, που δεν ήθελαν να τις προσλάβουν με πλήρες ωράριο. Ήθελαν σχολικές καθαρίστριες με μειωμένο ωράριο, ώστε να μπορούν να προσλάβουν κι άλλες, ψηφοθηρώντας παραμονές δημοτικών εκλογών. Δεν τα κατάφεραν, γιατί βρήκαν απέναντί τους τις σχολικές καθαρίστριες, το Σωματείο Εργαζομένων, την Ένωση Γονέων Κορδελιού Ευόσμου, την αντιπολίτευση.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι σχολικές καθαρίστριες κερδίζουν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, είναι η δεύτερη φορά που ηττάται η διοίκηση Μανδαλιανού κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων. Θα πούνε βέβαια ορισμένοι ότι ο δήμαρχος εξέφρασε τη βούλησή του να προσληφθούν με πλήρες ωράριο οι σχολικές καθαρίστριες. Η αλήθεια είναι ότι το έκανε με καθυστέρηση ενός μήνα και μετά από την κινητοποίηση των σχολικών καθαριστριών. Η αλήθεια είναι ότι επί ένα μήνα αρνούνταν να εκφράσει τέτοια βούληση.

Τη δήλωση του δημάρχου για πλήρες ωράριο την κέρδισαν οι σχολικές καθαρίστριες και όσοι τις στήριξαν. Η δήλωση του δημάρχου δεν τις δόθηκε από τη φιλεύσπλαχνη διοίκηση Μανδαλιανού. Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά τις ψήφους της διοίκησης Μανδαλιανού, την κέρδισαν οι σχολικές καθαρίστριες. Ο δήμαρχος και η διοίκηση Μανδαλιανού προσπάθησαν και φέτος να τις προσλάβουν με μειωμένο ωράριο, αλλά απέτυχαν. Απέτυχαν να τις ρίξουν στην απόγνωση της μισής εργασίας, του μισού μισθού, της μισής ζωής.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ