Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕκτός αίθουσας…και πέρασε η ανταλλαγή!

Εκτός αίθουσας…και πέρασε η ανταλλαγή!

Το θέμα της ανταλλαγής δημοτικής ακίνητης περιουσίας (διαμερίσματα) με ακίνητα ιδιώτη (μαγαζιά), μέσω κοινωνικού συντελεστή – που συζητήθηκε πριν ένα μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου και αναδείχθηκε με την αρθρογραφία μας, όσο το ψάχνει κάποιος, τόσο πιο περίεργο γίνεται.

Να θυμίσουμε πως στη ψηφοφορία υπήρξε ισοψηφία 11-11 και η εισήγηση πέρασε με την ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (που μετράει διπλή σε περίπτωση ισοψηφίας). Ενώ για τη Δημοτική Αρχή φαίνεται συμφέρουσα και για μέρος της αντιπολίτευσης δεν είναι σοβαρό θέμα, ακόμη δεν έχουμε πειστεί ποιος κέρδισε περισσότερο από αυτή την ανταλλαγή, ο δήμος ή ο ιδιώτης;

Για να καταλήξει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι τέτοιο που θα ευνοούσε την έγκριση της ανταλλαγής και τι δεν έγινε!

Σήμερα θα ασχοληθώ με τον κ. Κεχαγιά Ανέστη, δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος θα θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Αλεξανδρίδη. Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, παρακολούθησε όλη τη διαδικασία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στο σύνολο των θεμάτων.

Στο συγκεκριμένο θέμα και τη διαδικασία της ψήφισης, τι ήταν;

Παρών; Όχι.

Αποχώρησε; Όχι.

Στο συγκεκριμένο θέμα και την διαδικασία της ψήφισης, τι ψήφισε;

Υπέρ; Όχι.

Κατά; Όχι.

Λευκό; Όχι.

Τότε; Στα πρακτικά του συμβουλίου αναφέρεται πως ήταν απλά εκτός αίθουσας!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το είχαν στη σκέψη τους το θέμα της ανταλλαγής αυτοί που αποχώρησαν ή αυτοί που ψήφισαν λευκό ή στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί που ήταν εκτός αίθουσας.

Στην προκειμένη περίπτωση που σχολιάζω, θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα στον κ. Κεχαγιά, τα οποία προφανώς και αφορούν και όλους όσοι δεν παραβρέθηκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Μάλιστα λίγες ημέρες μετά από δήλωση δημότη, ο οποίος άφηνε αιχμές για τους εμπλεκόμενους (διοίκηση-εργολάβο).

Δεν ήταν σοβαρό το θέμα, για να δικαιολογεί την παρουσίας σας;

Ήταν άνευ ενδιαφέροντος;

Αν θα ήσασταν στην αίθουσα, τι θα ψηφίζατε;

Το πόρισμα των αξιών των ακινήτων θεωρείτε πως είναι πλήρες;

Ποιος θεωρείτε πως είναι κερδισμένος; Ο δήμος ή ο ιδιώτης;

Θεωρείτε πως έχει συμφέρον ο δήμος από αυτή την ανταλλαγή που ψηφίστηκε;

Γιατί δεν ψηφίσατε;

Το ότι ήρθε για να ψηφίσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου που συμμετέχετε, ενώ δεν ήταν παρών στα προηγούμενα θέματα, κι εσείς δεν ψηφίσατε, παρ’ όλο που ήσασταν εκεί, πώς το κρίνετε εσείς και πώς το κρίνει ο κ. Αλεξανδρίδης;

Ό,τι αφορά δημοτική περιουσία, είναι πολύ σοβαρό θέμα. Πρέπει να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, ως προς το όφελος που θα αποκομίσει ο δήμος, διαφορετικά δεν μπορεί κανείς να παίζει με αυτά τα θέματα. Αν ήταν δική σας περιουσία θα απουσιάζατε; Θα αδιαφορούσατε; Θα αποχωρούσατε;

Ακόμα και η αντιπολίτευση απαιτεί πολλή εργασία, έχει τεράστιο ρόλο για να διασφαλίζει ό,τι θεωρείται κακώς κείμενο και δεν είναι παιχνίδι. Και δυστυχώς από την αντιπολίτευση, λίγα άτομα κάνουν σωστά την εργασία που τους έχει ανατεθεί από τους ψηφοφόρους, γι’ αυτό πρέπει στις ερχόμενες εκλογές να σταθμίσει ο κόσμος ποιοι εργάζονται προς όφελος του δήμου και των δημοτών, με πράξεις, με την ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπαίνοντας μπροστά σε θέματα που έχουν ευθύνες, χωρίς να τις υπολογίζουν και να κρύβονται.

Τσιότσος Αθανάσιος

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ