Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ούτε λέξη η διοίκηση Μανδαλιανού για το “λουκέτο” στα ΕΛΤΑ Κορδελιού»

«Ούτε λέξη η διοίκηση Μανδαλιανού για το “λουκέτο” στα ΕΛΤΑ Κορδελιού»

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης

Ένα ακόμα πλήγμα στην καθημερινότητά τους δέχονται οι συμπολίτες μας στο Ελευθέριο Κορδελιό, καθώς από σήμερα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. κλείνει το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ.

 Το “λουκέτο” στο τοπικό κατάστημα γίνεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρίας. Συνολικά κλείνουν 25 καταστήματα σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων τρία στη Θεσσαλονίκη: στη Χαριλάου, στην Ευκαρπία και στο Ελευθέριο Κορδελιό. Παρά το γεγονός ότι η ίδια η διοίκηση των ΕΛΤΑ επισημαίνει ότι η δύναμη της εταιρίας είναι το δίκτυό της και η εγγύτητα και η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, από την άλλη στο πλαίσιο της “ανταγωνιστικότητας” (δηλαδή του περιορισμού του κόστους λειτουργίας της για να είμαστε σαφείς) επιλέγει να θυσιάσει μέρος του συγκριτικού πλεονεκτήματός της.

Οι τοπικές κοινωνίες χάνοντας δομές και υποδομές δεν κερδίζονται με θεωρίες.

 Το Ελληνικό Ταχυδρομείο έχει ιστορία 195 χρόνων και η δύναμή του είναι το κοντινό κατάστημα σε κάθε τοπική κοινωνία. Η παρουσία του εκεί που κανένας άλλος δεν έχει υπόσταση. Η εγγύτητα στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε τη διοίκηση των ΕΛΤΑ. Δουλειά μας όμως είναι να παλέψουμε ώστε τέτοιες δομές να μην κλείνουν στον τόπο μας, διότι εξυπηρετούν χιλιάδες συμπολίτες μας και ειδικά εκείνους που δεν έχουν περάσει από τη βάσανο του ψηφιακού γραμματισμού.

Οι συνταξιούχοι, όσοι έχουν συναλλαγές με το εξωτερικό ή με άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι πολίτες που έμαθαν να συναλλάσσονται με το Ταχυδρομείο, ακόμη και για την πληρωμή των λογαριασμών, από την ερχόμενη Δευτέρα στο Ελευθέριο Κορδελιό μένουν… ξεκρέμαστοι.

Και ο Δήμος; Κι εδώ απών; Κι εδώ ούτε μια λέξη για την απώλεια μιας δομής τόσο σημαντικής για τους κατοίκους του Ελευθερίου Κορδελιού; Έστω για την τιμή των όπλων έπρεπε να έχει κάνει μια προσπάθεια να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή μας. Να το παλέψει. Η δημοτική διοίκηση άλλωστε έχει και υπαλλήλους των ΕΛΤΑ στις τάξεις της. Συνεπώς και είδαν και άκουσαν και γνώριζαν, αλλά νομίζω δεν τους αδικώ εάν πω ότι αδιαφόρησαν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ