Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται η νέα φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου…

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται η νέα φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου…

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Κώστας Αμανατιάδης, όταν αποφασίζει να κάνει κάτι, το ολοκληρώνει πάντα με επιτυχία.

Ήταν να μην αποφασίσει να ανασυγκροτήσει τη φιλαρμονική του δήμου. Αφού το αποφάσισε, θα την έκανε, ο κόσμος να χαλούσε. Στην προσπάθειά του αυτή είχε αρωγό την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νανά Παμπουκίδου.

Ο κύριος Αμανατιάδης βλέποντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένει βοήθεια έξω από το ψηφοδέλτιο της Νέας Πνοής για να φτιάξει τη φιλαρμονική, αποφάσισε να δημιουργήσει μια φιλαρμονική από δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Ο Κώστας Αμανατιάδης ακολούθησε στη συγκρότηση της φιλαρμονικής τον επιτυχημένο δρόμο της συγκρότησης του ψηφοδελτίου της παράταξης με γιους, κόρες, γαμπρούς, νύφες, αδέλφια, ξαδέλφια, κουμπάρους, βαφτιστήρια, θείους, συμπεθέρια.

Στο δια ταύτα ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «φόρεσε τα γυαλιά» στον πρώην αρχιμουσικό και στους πρώην μουσικούς της φιλαρμονικής που νόμιζαν πως κάνουν κάτι σπουδαίο, το οποίο δεν μπορούν να το κάνουν άλλοι. Η «Αγκίδα» βρέθηκε σε μια από τις πρόβες της ανασυγκροτημένης φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού, αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, Κώστα Αμανατιάδη και ηχογράφησε την εκτέλεση του εθνικού μας ύμνου, την οποία σήμερα προσφέρει στους αναγνώστες της για να απολαύσουν ήχους που δεν θα απολάμβαναν ούτε στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης…

ΥΓ1. Ο λόγος που δεν αναφέρουμε ποια μέλη της Νέας Πνοής απαρτίζουν την ανασυγκροτημένη Φιλαρμονική Ορχήστρα είναι για να μην τους αρπάξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης και αφενός πάει τζάμπα ο κόπος του Κώστα Αμανατιάδη και αφετέρου δεν έχει πάλι ο δήμος φιλαρμονική στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΥΓ2. Φυσικά η φιλαρμονική που ακούγεται είναι από άλλον τόπο της Ελλάδας. Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν πρόκειται να φτιάξει ούτε τέτοια φιλαρμονική σαν κι αυτήν που ακούγεται στο ηχητικό. Πάντως μια τέτοια φιλαρμονική θα ταίριαζε με το γενικότερο παράφωνο έργο της διοίκησης Μανδαλιανού.

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ