Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΝέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορδελιού-Εύοσμου η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συζήτηση στο συνέδριο κινήθηκε στην ανάγκη να υπάρχουν πρωτοβουλίες από όλες τις ενώσεις με σκοπό να εκφραστεί ακόμα περισσότερο η αγωνία και ο προβληματισμό των γονιών για τα δεκάδες συσσωρευμένα ζητήματα βίας που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο χρόνο μέσα και έξω από τα σχολεία.

Τα περιστατικά βίας, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ικανού επιστημονικού προσωπικού (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί) που θα καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών  έχουν δημιουργήσει ένα  εκρηκτικό μείγμα που ανά πάσα στιγμή “θα εκραγεί” και θα έχουμε πραγματικά επικίνδυνα φαινόμενα βίας μέσα και έξω από το σχολείο.

Ο θάνατος του μαθητή στις Σέρρες μαζί με το έγκλημα στα Τέμπη και τον φονικό σεισμό στην Συρία – Τουρκία ήταν η αφορμή να μεγαλώσει και η συζήτηση για την ασφάλεια των μαθητών μας μέσα στα σχολεία, αλλά και για τις μετακινήσεις.

Στον έναν χρόνο η Ομοσπονδία έκανε μία σοβαρή προσπάθεια να επεξεργαστεί σειρά αιτημάτων για όλα τα προβλήματα των σχολείων όπως η σχολική στέγη, η παράλληλη στήριξη, ή ενισχυτική διδασκαλία, τα προβλήματα με τη σχολική στέγη και την κατάσταση στα ειδικά σχολεία.

Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας να μαζικοποιήσει την συμμετοχή των γονιών στους συλλόγους και τις ενώσεις είχε ως αποτέλεσμα στην τελευταία χρόνια να δημιουργηθούν δύο νέες ενώσεις αυξάνοντας έτσι τις ενώσεις που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα από την ΓΣ της ομοσπονδία η συμμετοχή και η στήριξη του ψηφίσματος του Σωματείου εργαζομένων Εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση (ΣΕΦΙΕ) στην κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση δυο εργαζομένων εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη την Τρίτη 6/7/2023 στις 11:30 πμ.

Η συζήτηση στο συνέδριο κινήθηκε στην κατεύθυνση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με ακόμα πιο μαζικούς συλλόγους αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο των γονεϊκών οργάνων.

Από την εκλογική διαδικασία για το ΔΣ

Έλαβαν

  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ: 27 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ  12 ΕΔΡΕΣ
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 15 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ 7 ΕΔΡΕΣ
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ: 2 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ 0  ΕΔΡΕΣ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας στη πρώτη συνεδρίαση του την Τρίτη 4/7/2023 συγκροτήθηκε σε σώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ