Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Αδιαπραγμάτευτη η πλήρης απασχόληση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων»

«Αδιαπραγμάτευτη η πλήρης απασχόληση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων»

Δήλωση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, Γιώργο Ρούμελη, έκαναν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αντίνου, Μαρία Πασχαλίδου, Θανάσης Γαρούφας και Ηλίας Κυρκαλάς, όσον αφορά το ζήτημα του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών.

Η δήλωση αναγνώστηκε από τον κύριο Ρούμελη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2023 και είναι η εξής:

«Η καθαριότητα, η υγεία, η ασφάλεια και τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στα σχολεία του δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Η πλήρης απασχόληση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι επίσης αδιαπραγμάτευτη. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου για τη σχολική χρονιά 2023-2024 να προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων ΠΛΗΡΟΥΣ απασχόλησης για όλες τις σχολικές καθαρίστριες/καθαριστές που θα χρειαστούν σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Αν οι πόροι που διατίθενται από το υπουργείο Εσωτερικών δεν καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου τη σχετική δαπάνη, το ποσό που θα απαιτηθεί επιπλέον, να διατεθεί από τους “ίδιους πόρους” του δήμου όπως έγινε και τη σχολική χρονιά 2022-2023».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ