Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαλή επιτυχία στη «ΦΙΛΟΜΗΛΑ»

Καλή επιτυχία στη «ΦΙΛΟΜΗΛΑ»

Στον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και στο πιο δοξασμένο ιερό χώρο της Αρχαίας Ελλάδος, αφιερωμένο στο Δία, στην Αρχαία Ολυμπία και συγκεκριμένα στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου2023, το 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, που φέτος είναι αφιερωμένο τον αγαπητό και πολυτιμημένο Έλληνα συνθέτη, τραγουδοποιό, κιθαρίστα και ραδιοφωνικό παραγωγό, Νότη Μαυρουδή, ο οποίος με τα έργα του άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στην Ελληνική δισκογραφία, και με τους στίχους και την μουσική του σφράγισε ανεξίτηλα τις ζωές όλων μας.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Μικτή Χορωδία Πύργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος- Περιφερειακή ενότητα Ηλείας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και συμμετέχουν χορωδίες από την Πάτρα, την Τρίπολη, την Κύπρο και τον Πύργο.

Τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, θα εκπροσωπήσει με την συμμετοχή της η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων «Φιλομήλα» Ευόσμου με Μαέστρο την κ. Αννα Μαρία Κότσιφα , κατόπιν προσκλήσεως του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Θοδωρή Παναγόπουλου.

« Οι Τέχνες με πρώτη την Μουσική ένωνε και θα ενώνει τους ανθρώπους, γιατί με τις νότες και τους στίχους, έχει το μοναδικό προνόμιο να θυμίζει, να συγκινεί, να δυναμώνει και να εμψυχώνει τους ανθρώπους κάθε εποχής, όπως το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στον αξέχαστο Νότη Μαυρουδή και στο οποίο θα μας εκπροσωπήσει επάξια, η τοπική μας χορωδία «Φιλομήλα» με το πλούσιο και ποιοτικό ρεπερτόριο της» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας ότι αυτή η συμμετοχή αποτελεί αφενός μεν -Σταθμό- στο Χορωδιακό μελωδικό ταξίδι της «Φιλομήλα» και αφετέρου τιμή για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου διότι η συμμετοχή της αυτή, είναι η μοναδική από το Νομό Θεσσαλονίκης αλλά και όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση της Προέδρου και Μαέστρου κ. Άννας Μαρίας Κότσιφα, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα μέλη της «Φιλομήλα», της παρέδωσε και δύο Λευκώματα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ως Πρέσβεια Δώρα μας, για τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο και για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Θεδωρή Παναγόπουλο.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ