Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Στις 23-6 η ιστοσελίδα Αγκίδα, δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τις συμβάσεις πλήρους ωραρίου των σχολικών καθαριστριών. Σε αυτό αναφερόταν ότι, «… ο κ. Χρήστος Αντίνου υπέγραψε πέρυσι το αίτημα για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να έχει πρόβλημα …» κάτι το οποίο είναι αληθές.

Αυτό το δημοσίευμα το ανάρτησα στην σελίδα μου στο Facebook και μάλιστα χωρίς κανένα σχόλιο.

Το επόμενο πρωί, βλέπω με έκπληξη ότι κάτω από την ανάρτηση μου έχει κάνει σχόλιο ο κ. Χρήστος Αντίνου. Χωρίς να απαντήσει επί τις ουσίας, δηλαδή τι άλλαξε φέτος και δεν υπέγραψε ο ίδιος, όπως πέρυσι τέτοιον καιρό, για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει χυδαίους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου.

Σε ένα κρεσέντο απύθμενου θράσους, με εγκαλεί γιατί δεν πήγα να τον ενημερώσω «… για τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου …», σχετικά με το θέμα των σχολικών καθαριστριών!!!

Προκύπτουν αβίαστα κάποια ερωτηματικά

  • Από πού προκύπτει αυτό κ. Αντίνου;
  • Εσείς, ως δημοτικός σύμβουλος, ήρθατε ποτέ να ζητήσετε ενημέρωση;
  • Δεν το γνωρίζετε το πρόβλημα;
  • Δεν ήσασταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα που συζητήθηκε το θέμα εκτός διαδικασίας;
  • Τι ακριβώς ενημέρωση θέλετε;
  • Εσείς κ. Αντίνου πήρατε κάποια πρωτοβουλία, ως δημοτικός σύμβουλος, για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πρόβλημα των συμβάσεων των εκατόν είκοσι και πλέον σχολικών καθαριστριών, όπως έκανε ο κ. Ιωάννης Καμαρινός;
  • Γιατί εν τέλει δεν υπογράψατε φέτος, όπως κάνατε πέρυσι, για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου;
  • Αλήθεια, εάν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στους οποίους απευθύνθηκε ο κ. Καμαρινός, ακολουθούσαν τις πρακτικές Αντίνου και δεν υπέγραφαν το αίτημα, θα ερχόταν το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τότε, σε ποιά συνεδρίαση θα τοποθετούνταν ο κ. Χρήστος Αντίνου;
  • Πέρυσι που δεν τον «ενημερώσαμε», γιατί δεν είχε πρόβλημα; Μήπως επειδή δεν ήταν προεκλογική περίοδος και δεν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με την παράταξη Μανούκα – Σούλα;

Ο κ. Χρήστος Αντίνου, εκτός του ότι, δεν υπέγραψε το αίτημα, απειλεί ότι θα μας ξεμπροστιάσει σε όλο το Δήμο για ότι κάναμε!!! δηλαδή για τον αγώνα που δίνει χρόνια τώρα το Σωματείο μας για τις σχολικές καθαρίστριες. Και τέλος απαιτεί να του ζητήσουμε συγνώμη!!!

Ακόμα όμως και να χρειαζόταν να τον ενημερώσουμε, πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε, όταν η στάση του κ. Χρήστου Αντίνου στα θέματα των εργαζομένων, από την ώρα που εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο Μανούκα – Σούλα, έχει αλλάξει εντελώς;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιανουαρίου, όπου 24 εργαζόμενοι της καθαριότητας ήθελαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρέκταση της δίκης για να πάνε να δικάσουν στην Αθήνα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν προσχωρήσει στην παράταξη της κυρίας Μανούκα, ψήφισαν λευκό, σε αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις που ψήφιζαν υπέρ των εργαζομένων, δηλαδή υιοθέτησαν την τακτική που ακολουθεί ο κ. Σούλας. Ο δε κ. Αντίνου ενώ ήταν στην συνεδρίαση, στην ψηφοφορία ήταν εκτός αίθουσας!!!

Άλλωστε, τις απόψεις της κας Μανούκα για τις εργασιακές σχέσεις τις γνωρίζω προσωπικά. Όταν την ρώτησα κάποια στιγμή εάν είναι υπέρ της σταθερής και μόνιμης εργασίας, η απάντηση που πήρα ήταν «… εάν η δουλειά γίνεται και με οχτάμηνα τότε τι πειράζει;». Εάν αυτό συνδυαστεί με την στάση που έχουν υιοθετήσει κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που προσχώρησαν στην παράταξη της, τότε τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Το ποιός παίζει παιχνίδια στην πλάτη και με το μεροκάματο των εργαζομένων, για ψηφοθηρικούς λόγους φαίνεται καθαρά.

Εμένα, η στάση μου ως άνθρωπος πρώτα και μετά ως συνδικαλιστής δεν αλλάζει κατά το δοκούν όπως με κατηγορεί o κ. Χρήστος Αντίνου. Η ανθρώπινη αλλά και η συνδικαλιστική μου δράση, είναι γνωστά και έχουν κριθεί από τους εργαζόμενους αλλά και από τους Δημότες που με γνωρίζουν. Δεν είναι ο πρώτος που επιχειρεί τη δολοφονία του χαρακτήρα μου, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Και άλλοι το επιχείρησαν πριν απ’ αυτόν, πιο επαγγελματικά, κάποιοι είναι συνυποψήφιοί του, όμως πήραν την απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους του δήμου και πολλές φορές και από τους δημότες. Ότι κάνω στην ζωή μου, δεν εμπεριέχει ιδιοτέλεια και το κάνω με εντιμότητα, χωρίς καθόλου εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μου.

Ξέχασε φαίνεται ότι, για το ίδιο θέμα που αφορά το πλήρες ωράριο των σχολικών καθαριστριών, το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου, έκανε κινητοποιήσεις το 2021 και πέρυσι το 2022 ξανά. Ήταν τότε προεκλογική περίοδος; Ποια είναι ακριβώς η κατηγορία;

Αυτό που δεν μπορεί να ανεχτεί ο κ. Χρήστος Αντίνου, είναι ότι έχω εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη. Εάν είχα δεχθεί να στηρίξω την υποψηφιότητα Μανούκα – Σούλα, όλα θα ήταν «μέλι – γάλα».

Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα ούτε μάσησα τα λόγια μου και ποτέ δεν υπολόγισα το προσωπικό κόστος. Έτσι πορεύθηκα όλα μου τα χρόνια και δεν σκοπεύω να αλλάξω, τώρα στην δύση του εργασιακού και συνδικαλιστικού μου βίου. Εκτός από εργαζόμενος και συνδικαλιστής είμαι και δημότης 59 χρόνια και τον τόπο μου τον πονάω. Ξέρω επίσης ότι εάν δεν υπάρχει καλή συνεργασία της Διοίκησης με τους εργαζόμενους τίποτα καλό δεν πρόκειται να γίνει στο Δήμο.

Εν κατακλείδι, η μόνη αλήθεια σε αυτά που αναφέρει για εμένα, ο κ. Χρήστος Αντίνου, είναι ότι με τις μικρές μου δυνάμεις στηρίζω την υποψηφιότητα του κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη. Δεν το κρύβω, όπως δεν το έκρυψα ποτέ, το γνωρίζουν όλοι, όπως γνώριζαν και το 2019 ότι στήριζα τον κ. Καμαρινό με τον οποίο ήσασταν και εσείς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, τότε φυσικά δεν σας πείραζε. Στηρίζω τον κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη, γιατί πιστεύω σε αυτόν και θεωρώ ότι είναι ο μόνος από τους υποψήφιους Δημάρχους που μπορεί να βοηθήσει αυτό τον έρμο και ταλαιπωρημένο Δήμο. Κάτι το οποίο δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει, η παράταξη Μανούκα – Σούλα που αυτός επέλεξε να στηρίξει. Πιστεύω ότι εάν εκλεγεί Δήμαρχος η κυρία Μανούκα – Σούλα,  θα είναι μία καταστροφική περίοδος για το Δήμο μας.

Εάν η άποψη μου ενοχλεί, είναι δικό του πρόβλημα και να το κοιτάξει.

Υ.Γ. Αντίστοιχες απαιτήσεις και παράπονα, δεν εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης που συμμετέχουν ταυτόχρονα στα συλλογικά όργανα των γονέων και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν την πιο δυναμική παρουσία στους αγώνες των εργαζομένων του Σωματείου μας. Αυτοί υπέγραψαν το αίτημα για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα.

Βόγγαλης Βασίλης, Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ