Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Η μικροπολιτική πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα των σχολικών καθαριστριών»

«Η μικροπολιτική πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα των σχολικών καθαριστριών»

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο Γιάννης Καμαρινός, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κορδελιού Ευόσμου:

«Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μία πρωτοβουλία προκειμένου να συλλεχθούν υπογραφές δημοτικών συμβούλων, ώστε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου το ωράριο με το οποίο θα προσληφθούν οι σχολικές καθαρίστριες την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε επειδή κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε το ζήτημα από τις ίδιες τις εργαζόμενες και από το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου και η διοίκηση αρνήθηκε να πάρει θέση και να δεσμευτεί ότι θα προσληφθούν με πλήρες ωράριο και την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Δεν μπορώ να περιγράψω την έκπληξή μου όταν είδα ότι από το κείμενο των υπογραφών, προκειμένου το θέμα των σχολικών καθαριστριών να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, έλειπαν ονόματα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης γιατί τους έχει “τυφλώσει” η μικροπολιτική παραταξιακή σκοπιμότητα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης παράταξης μας έχουν συνηθίσει στην παρελκυστική λειτουργία. Δεν περίμενα όμως ποτέ πως θα φτάσουν στο σημείο να βάλουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες της παράταξής τους πάνω από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, πως θα φτάσουν να αρνηθούν την πραγματοποίηση συνεδρίασης για τις σχολικές καθαρίστριες επειδή ζύγισαν με κάποιον απαράδεκτο τρόπο τα πράγματα και έκριναν πως δεν συμφέρει στην παράταξή τους.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων απέναντι στις σχολικές καθαρίστριες και αναρωτιέμαι πώς θα διοικήσουν, αν οι δημότες τους δώσουν την πλειοψηφία, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο απαράδεκτα μικροπολιτικό τρόπο ως αντιπολίτευση.

Εγώ, όπως είναι ήδη γνωστό, δεν θα θέσω υποψηφιότητα και δεν θα είμαι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά φυσικά δεν θα σταματήσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των εργαζόμενων, όπως έκανα πάντα και ως εκλεγμένος».

Πέρυσι ο Χρήστος Αντίνου δεν κατηγόρησε τον Γιάννη Καμαρινό για ψηφοθηρία
Σύγκρουση Καμαρινού-Αντίνου για τις σχολικές καθαρίστριες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ