Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚανονική κοροϊδία από τη διοίκηση Μανδαλιανού για τη δυσοσμία

Κανονική κοροϊδία από τη διοίκηση Μανδαλιανού για τη δυσοσμία

Ο κύριος Μανδαλιανός εξελέγη με σημαία του το πρόβλημα της δυσοσμίας στο δήμο και υποσχόμενος ότι θα το λύσει. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ακούσαμε από τον ίδιο πως η δυσοσμία έχει μειωθεί και πως η μύτη ορισμένων είναι υποκειμενική. Ο κύριος Μανδαλιανός έφτασε να πάρει χορηγία από τον όμιλο ΕΛΠΕ καταπατώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλεγε πως δεν θα παρθεί χορηγία μέχρι να απαλλάξουν το δήμο από τη δυσοσμία.

Τώρα, λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο κύριος Μανδαλιανός ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες καινοτόμο πρόγραμμα προηγμένων ηλεκτρονικών συσκευών για τη συνεχή μέτρηση και καταγραφή των δύσοσμων ενώσεων. Στόχος, λέει το δελτίο τύπου του δήμου, «είναι ο εντοπισμός όλων των πιθανών πηγών πρόκλησης δυσοσμίας στην περιοχή, η πρόληψη δημιουργίας νέων δυνητικών πηγών, ο σχεδιασμός μέτρων και η ανάληψη δράσεων για την εξάλειψη του προβλήματος».

Ο κύριος Μανδαλιανός, εκτός του ότι επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα για την επίλυση του προβλήματος παρά έψαχνε τρόπους καλής γειτονίας με τα ΕΛΠΕ, τώρα θα ψάξει να εντοπίσει πιθανές πηγές της δυσοσμίας! Δεν ξέρει ο κύριος Μανδαλιανός ποιος προκαλεί τη δυσοσμία και θα ψάξει να τον βρει. Τι ψάχνει δηλαδή να βρει ο κύριος Μανδαλιανός; Να βρει τις πηγές της δυσοσμίας ή το που έκανε λάθος η έρευνα του ΑΠΘ, που κατονόμαζε τα ΕΛΠΕ ως υπεύθυνα για τη δυσοσμία;

Όσο για τη δήλωση του δημάρχου για το θέμα είναι ένα ποίημα:

«Στο δρόμο προς τη λύση συμπορευόμαστε με τους δημότες μας, οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο (real time) την ποιότητα του αέρα στην περιοχή τους και να ενημερώνουν άμεσα για τα προβλήματα που  παρουσιάζονται στην ατμόσφαιρα μέσω ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής συμβάντων, που θα είναι ορατό σε όλους τους πολίτες».

Δηλαδή τώρα δεν θα χρειάζεται να βάζουν οι δημότες τη μύτη τους στη βάσανο της υποκειμενικότητας. Τώρα δεν θα χρειάζεται να αξιολογεί η μύτη τους την ποιότητα του αέρα. Αυτό θα το κάνουν τα προηγμένα συστήματα του κυρίου Μανδαλιανού. Ποιος περίμενε ότι θα έρθει η ώρα που αντί για καθρεφτάκια, θα μοιράζουν ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού δύσοσμων ενώσεων;

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ