Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: «Κολυμβητήριο και στάδιο στον Εύοσμο ακόμη και με ίδιους πόρους...

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: «Κολυμβητήριο και στάδιο στον Εύοσμο ακόμη και με ίδιους πόρους του δήμου αν χρειαστεί»

Τη δέσμευση ότι το κολυμβητήριο και το στάδιο στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, στον Εύοσμο, θα κατασκευαστούν ακόμα και με ίδιους πόρους του δήμου, εάν χρειαστεί, ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής», Λευτέρης Αλεξανδρίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους.

Για το Ελευθέριο – Κορδελιό σημείωσε, ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι ελεύθεροι χώροι προς όφελος των δημοτών και ένας τέτοιος είναι και αυτός της παλαιάς πλινθοκεραμοποιίας «Φιλίππου».

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης τόνισε ακόμα ότι είναι απαραίτητη η ανάπλαση του κέντρου του Ευόσμου, προκειμένου να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους πολίτες ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η κατασκευή πολυώροφου υπόγειου πάρκινγκ στην «καρδιά» του Ευόσμου, πίσω από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Αναφορικά με την ενίσχυση των τοπικών αγορών, τόσο στον Εύοσμο όσο και στο Ελευθέριο – Κορδελιό, ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής» υπογράμμισε, ότι θα επιδιώξει να καθιερώσει την κάρτα του δημότη, σε συνεννόηση με τους εμπορικούς συλλόγους του δήμου, προκειμένου να παρέχονται από τους καταστηματάρχες εκπτώσεις στους δημότες και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων από τους τοπικούς καταναλωτές.

Τέλος, ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, αναφορικά με το χρόνιο πρόβλημα μόλυνσης της ατμόσφαιρας που αντιμετωπίζει η περιοχή του Ελευθερίου – Κορδελιού, υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με δημόσιους επιστημονικούς φορείς, όπως το ΑΠΘ, θα επιδιώξει την εφαρμογή προγράμματος καταγραφής των αέριων ρύπων, ώστε οι πολίτες να μπορούν σε ζωντανό χρόνο (real time) και ανά πάσα στιγμή να βλέπουν πού βρίσκονται οι τιμές των ρύπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ