Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Η Διοίκηση του κ. Μανδαλιανού δεν σταματάει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα»

«Η Διοίκηση του κ. Μανδαλιανού δεν σταματάει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την προηγούμενη ανακοίνωση, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με νέα, γιατί η Διοίκηση του κ. Μανδαλιανού δεν σταματάει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια των στελεχών, να διαχειριστούν από τα πιο σημαντικά έως τα πιο απλά προβλήματα του Δήμου, τους οδηγεί να προχωρούν σε ακατανόητες πράξεις, μεταφέροντας τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους.

Χθες ενημερωθήκαμε ότι η Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και Πρασίνου, έστειλε έγγραφο στο πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλονίκης, σχετικά με ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε ένα οικόπεδο του Δήμου, όπου εναποθέτουν τα ογκώδη απορρίμματα κ.α. Αναφέρει ότι έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος από αυτά και ενδέχεται να πάρουν φωτιά λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Η Αντιδήμαρχος με αυτή της την ενέργεια, φρόντισε να πετάξει από επάνω της το μπαλάκι των τυχόν δικών της ευθυνών, στους συναδέλφους της συναρμόδιους αντιδημάρχους και σε άλλες Υπηρεσίες, ιδιαίτερα σ’ αυτές που έχει η ίδια την ευθύνη!

Ο Δήμαρχος γι’ αυτή της την ενέργεια ήταν ενήμερος; συμφώνησε; την παρότρυνε να το κάνει ή προσπάθησε να την αποτρέψει; κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους συνεργάτες του ώστε να δώσουν λύση στο πρόβλημα; γνωρίζει τι συμβαίνει στο Δήμο ή όχι;.

Για τα προβλήματα στο εσωτερικό της Διοίκησης δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον, όταν όμως, εξαιτίας τέτοιων αστοχιών, μπορεί να βρεθούν εργαζόμενοι αντιμέτωποι με ευθύνες που δεν τους αναλογούν και απειλείται η ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου, δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι όταν έρχεται η ώρα οι αιρετοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για δικές τους πράξεις ή παραλείψεις, τότε δεν ήξεραν δεν γνώριζαν τίποτα, και το μάρμαρο το πληρώνει ο “σταθμάρχης”.  Ιδιαίτερα όταν, οι εργαζόμενοι ακολουθούν δικές τους εντολές και πολλές φορές μάλιστα με ασφυκτική πίεση, όταν αφορούν εντολές οι οποίες δεν είναι νόμιμες και ζητούν από τους εργαζόμενους να τις εκτελέσουν.

Η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος που τώρα λέει φύγε κακό από πάνω μου, είναι αυτή που όταν ανέλαβε τα συγκεκριμένα καθήκοντα, αντί να ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων της αντιδημαρχείας που της ανατέθηκαν, εν ώρα εργασίας, καλούσε τους εργαζόμενους του τμήματος Πρασίνου στο γραφείο της και τους ζητούσε στις επόμενες εκλογές, να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στον κ. Μανδαλιανό.

Ας μας απαντήσει όμως η κ. αντιδήμαρχος, τι ενέργειες έκανε για την μετεγκατάσταση της υπηρεσίας Πρασίνου από τον ακατάλληλο χώρο του υπογείου του ΔΑΚ Ευόσμου; Χωρίς εξαερισμό, χωρίς τουαλέτες, χωρίς μπάνια, χωρίς φωριαμούς για να αλλάζουν οι εργαζόμενοι, με τα οχήματα να σταθμεύουν μέσα στο υπόγειο και τον κίνδυνο να γίνει καμία έκρηξη, αφού από το ταβάνι περνάνε οι σωληνώσεις του φυσικού αερίου. 

Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται με αυταπάρνηση,  παρόλο ότι τα μέσα που μας δίνει η Διοίκηση είναι ελλιπή, ώστε οι Δημότες μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.  Να μην εκτελούν παράνομες εντολές των αρμοδίων αντιδημάρχων ή του Δημάρχου, πάρα μόνο μετά από έγγραφη εντολή, ώστε να είναι νομικά καλυμμένοι.

Αυτή η ενέργεια της αντιδημάρχου να γίνει μάθημα σε όλους μας, γιατί όπως φάνηκε όταν έρθει η ώρα οι αιρετοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τότε δεν διστάζουν να τις μεταφέρουν στον οποιοδήποτε, ακόμα και αν είναι ο ίδιος ο συνάδελφος τους, πόσο μάλλον σ’ εμάς τους εργαζόμενους.

Καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να βάλει ένα τέλος σε τέτοιου είδους ενέργειες, ιδιαίτερα όταν απειλούνται εργαζόμενοι.

Να εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις στους εργαζομένους, ώστε να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους απερίσπαστοι. Να σταματήσουν τις ενέργειες που μπορεί να βάλουν σε περιπέτειες εργαζόμενους που δεν έχουν καμία ευθύνη και κατά συνέπεια τις οικογένειες τους.

Το Δ.Σ. του Σωματείου θα είναι σε εγρήγορση και θα ανταποκριθεί άμεσα εάν παραστεί ανάγκη όπως έκανε και όπως κάνει πάντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ