Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί τώρα η ευαισθησία κ. Αμανατιάδη και Νέας Πνοής για Φιλαρμονική Ορχήστρα;

Γιατί τώρα η ευαισθησία κ. Αμανατιάδη και Νέας Πνοής για Φιλαρμονική Ορχήστρα;

Ένα από τα θέματα που δείχνουν τον πολιτισμό που υπάρχει (ή δεν υπάρχει) στη Διοίκηση του Δήμου, είναι αυτό της Φιλαρμονικής. Όλοι οι Δήμοι δημιουργούν Φιλαρμονικές, στο δικό μας τη διέλυσαν. Σε κάθε επέτειο, βρισκόμαστε στην άβολη θέση να παρακολουθούμε τις παρελάσεις ή τις γιορτές με «εισαγόμενη» μπάντα. Και αυτό συνεχίζεται για ενάμιση χρόνο, γιατί δεν έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια για να δημιουργηθεί νέα.

Έπεσε στην αντίληψη μας, πως ο κ. Αμανατιάδης, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, απέστειλε ένα έγγραφο στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το οποίο κηρύττει τη σύσταση Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Μάλιστα γράφει «σύσταση» και όχι «επανασύσταση», γιατί προφανώς θέλει να αποφύγει συνειρμούς για τη διάλυση της φιλαρμονικής από τη διοίκησή του.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο κ. Αμανατιάδης ήταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν και έβαλαν το χέρι τους  στη διάλυση της φιλαρμονικής, πριν ενάμιση χρόνο. Σ’ αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δεν έκανε τίποτα, αφού αποδεικνύεται από την ενέργεια του που σχολιάζουμε, πως είναι στην αρμοδιότητα του.

– Γιατί εδώ κι ενάμισι χρόνο δεν έγινε καμία προσπάθεια επανασύστασης;

– Δεν θεωρούσε πως είναι η Φιλαρμονική σημαντική για τον Δήμο;

– Κανένας από την Διοίκηση του Δήμου δεν έκρινε σκόπιμο να κινήσει τις διαδικασίες για την επανασύσταση της φιλαρμονικής;

– Μετά από ενάμιση χρόνο, θυμήθηκε ο κ. Αμανατιάδης, πως χρειάζεται ο Δήμος Φιλαρμονική και ξεκίνησε τη διαδικασία με αποστολή εγγράφου;

– Τι άλλαξε σε αυτό το μεγάλο διάστημα και κάνει πράξη την επανασύσταση της Φιλαρμονικής;

Για τη χρονική συγκυρία, που συμπίπτει με τον προεκλογικό χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών, προφανώς δεν χρειάζεται να γράψουμε. Βρισκόμαστε μόλις τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές και αυτή η ενέργεια μόνο προχειρότητα και σκοπιμότητα δείχνει. Διανύουμε τις καλοκαιρινές διακοπές όλων των παιδιών, το σχολείο τους θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο, οι εκλογές θα γίνουν αρχές Οκτωβρίου, οπότε τι συμπεραίνει κανείς;

Ότι όλο αυτό είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα της Διοίκησης του Δήμου. Ο κ. Αμανατιάδης είναι ο άνθρωπος των ειδικών ταχυδακτυλουργικών αποστολών για να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”. Από φούσκες και ανακοινώσεις έχουμε χορτάσει όλοι. Πράξεις θέλουμε, όχι επικοινωνιακά τρικ.

Θα ήταν ευχάριστο σε όλους τους δημότες να ξεκινούσε μια σοβαρή διαδικασία για επανασύσταση της Φιλαρμονικής, με πλάνο, με οργάνωση και με σεβασμό στους ανθρώπους που θα την πλαισιώνουν και στον πολιτισμό που θα προάγεται με τις δραστηριότητες της.

Καλό είναι να προβληματιστούμε και με το εάν η δράση του στην υπόθεση της φιλαρμονικής, θα είναι ίδια με την δράση του στην υπόθεση του ΘΕΠΑΝ. Εάν ναι, τότε και η σύσταση της Φιλαρμονικής θα έχει δύσκολη πορεία και χωρίς εξασφαλισμένο μέλλον.

Υγ1: Ελπίζουμε αν δημιουργηθεί η Φιλαρμονική να κατοχυρώσει ο Δήμος ότι είναι δική του, μην βρεθεί να την διεκδικήσει η Εκκλησία και με ενέργειες που δεν γίνουν, την χάσουμε!

Υγ2: Η ίδια κριτική δικαιωματικά πρέπει να γίνει σε όλη την Διοίκηση του Δήμου και σε όλα τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Τα ίδια θα έγραφα, όποιο κι αν ήταν το πρόσωπο που θα προσπαθούσε να κάνει αυτή την ενέργεια, γιατί την ευθύνη την έχουν όλοι στη Δημοτική αρχή, η οποία κατά τη γνώμη μου δείχνει σκοπιμότητα και με τέτοιες ενέργειες απλά υποτιμάται η νοημοσύνη των δημοτών.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ