Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπαράδεκτη αντιμετώπιση των σχολικών καθαριστριών από τη διοίκηση Μανδαλιανού

Απαράδεκτη αντιμετώπιση των σχολικών καθαριστριών από τη διοίκηση Μανδαλιανού

Οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για άλλη μια φορά χρειάζεται να βρίσκονται σε εγρήγορση γιατί για άλλη μια φορά η διοίκηση Μανδαλιανού παίζει με το ψωμί τους και τη ζωή τους, με το ψωμί και τη ζωή των οικογενειών τους.

Η διοίκηση Μανδαλιανού πέρυσι ταλαιπώρησε απίστευτα τις σχολικές καθαρίστριες, απέναντι στις οποίες αρχικά είχε δεσμευτεί ότι θα τις προσλάβει με πλήρες ωράριο και κατόπιν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να τις προσλάβει με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Τελικά με την κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων και με την αποφασιστική στάση του Σωματείου Εργαζομένων και της Ένωσης Γονέων «Αριστοτέλης», οι σχολικές καθαρίστριες προσλήφθηκαν με πλήρες ωράριο.

Φέτος, λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά και λήξουν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών, η διοίκηση Μανδαλιανού άρχισε πάλι τα ίδια με στελέχη της να λένε πως είμαστε ο μοναδικός δήμος που έχουμε σχολικές καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προθέσεις για συμβάσεις μερικής απασχόλησης τη νέα σχολική χρονιά.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι σχολικές καθαρίστριες παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 14ης Ιουνίου 2023, προκειμένου να ζητήσουν και να πάρουν απάντηση για τις προθέσεις της διοίκησης. Αυτό ακριβώς ρώτησε ο αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων, χωρίς φωνές, χωρίς νεύρα, χωρίς καμία επιθετικότητα απέναντι στη διοίκηση. Η απάντηση από τη διοίκηση απίστευτη. Επιθετικότητα και νεύρα απέναντι στους εργαζομένους, κατηγορίες για εργατοπατερισμό στους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και καμία διάθεση να εκφραστεί η πολιτική βούληση τις διοίκησης να προσλάβει και την επόμενη σχολική χρονιά τις σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο.

Τα στελέχη της διοίκησης είπαν πως δεν μπορούν να πούνε τον τρόπο με τον οποίο θα προσληφθούν οι σχολικές καθαρίστριες την επόμενη σχολική χρονιά γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμη η τρέχουσα σχολική χρονιά, γιατί δεν γνωρίζουν τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών που θα χρειάζονται το Σεπτέμβριο, γιατί δεν γνωρίζουν τα ποσά που θα απαιτούνται για τη μισθοδοσία και άλλα τέτοια αστεία επιχειρήματα. Ο δήμαρχος ο ίδιος απάντησε πως δεν ήθελε να τις κοροϊδέψει, εάν δεσμευτεί πως θα προσληφθούν με πλήρες ωράριο.

Τραγικός ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δεν ξεκίνησε τη διαδικασία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση της παρέμβασης των εργαζομένων, προκειμένου να μην καταγράφονται τα όσα λέγονται και προκειμένου να μην μεταδίδονται διαδικτυακά. Κράτησε τη συζήτηση, σε άτυπο επίπεδο, σε «φιλικό» επίπεδο, λες και οι εργαζόμενοι πήγαν να εκφράσουν την αγωνία τους σε καφενείο και στον καφετζή ιδιοκτήτη του.

Τραγικά και αυτά που ακούστηκαν από τη διοίκηση σχετικά με το ότι η παρέμβαση των σχολικών καθαριστριών εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες. Τραγικά και ξεδιάντροπα γιατί οι σχολικές καθαρίστριες παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την αγωνία τους για το ψωμί τους και τη ζωή τους και όχι για να εξυπηρετήσουν κανέναν προεκλογικό σχεδιασμό κανενός. Είναι σίγουρο πως οι σχολικές καθαρίστριες δεν είχαν καμία όρεξη να παραβρεθούν για άλλη μια φορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να τις προσβάλει για άλλη μια φορά η διοίκηση Μανδαλιανού.

Σ.Μ.

Σωματείο Εργαζομένων: Η διοίκηση Μανδαλιανού απεχθάνεται τη σταθερή εργασία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ