Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠεριστατικό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου που χρειάστηκε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση καταδεικνύει την αξία...

Περιστατικό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου που χρειάστηκε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση καταδεικνύει την αξία της

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη προχθές Δευτέρα σε κεντρική περιοχή του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στο οποίο χρειάστηκε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Συμπολίτης μας κατέρρευσε στο δρόμο και στο κάλεσμα για πρώτες βοήθειες ανταποκρίθηκε ο κύριος Καπαρούδης Παναγιώτης, απόστρατος Συνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και ο οποίος ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα στο περιστατικό.

Απινιδωτής υπήρχε στο γυμναστήριο του δήμου στην οδό Κολοκοτρώνη, τον οποίο ειδοποιήθηκε και πήγε στο σημείο του περιστατικού η κυρία Γιώτα Μπαλάσκα, προϊσταμένη διαχείρισης αθλητικών χώρων του δήμου και επίσης εκπαιδευμένη στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Ο κύριος Καμπαρούδης και η κυρία Μπαλάσκα αντιμετώπισαν το περιστατικό μέχρι να το παραλάβει ασθενοφόρο-μονάδα του ΕΚΑΒ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και επίσης πόσο σημαντικό είναι που υπάρχουν πολλοί απινιδωτές σε διάφορα σημεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Στο δήμο υπάρχει τμήμα εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, υπάρχει εκπαιδεύτρια, η κυρία Μουτσία Μένια, η οποία μας έδωσε τις πληροφορίες για το παραπάνω περιστατικό και η οποία παρακινεί τους δημότες να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να πάρουν μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εκπαιδευτεί από το τμήμα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, οι Φύλακες Αθλητικών χώρων, οι υπάλληλοι του τμήματος Αθλητισμού και μεγάλη μερίδα υπαλλήλων στους χώρους όπου υπάρχουν απινιδωτές, όπως στα ΚΕΠ, στο δημαρχείο κτλ. Στο τμήμα του δήμου έχουν εκπαιδευτεί άριστα πέραν των 300 συμπολιτών μας στην ΚΑΡΠΑ.

Η κυρία Μουτσία Μένια είναι απόφοιτη της σχολής του ΙΕΚ ΕΚΑΒ και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ERC με χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα ΚΑΡΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ