Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠανηγυρικά έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ “Άθληση για Όλους”

Πανηγυρικά έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ “Άθληση για Όλους”

Κίνηση και Λάμψη στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Η “καρδιά” του αθλητισμού χτύπησε στο ΔΑΚ Ευόσμου “Βούλα Πατουλίδου” όπου για 2 ημέρες οι εκατοντάδες αθλούμενοι όλων των ηλικιών των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου έστειλαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ “Άθληση για Όλους 2023” το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους πολίτες!

Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, το αθλητικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Αντιδημαρχία Αθλητισμού & Νέας Γενιάς δια της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού, στις 7 και στις 9 Ιουνίου, προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, δίνοντας την ευκαιρία στη μεγάλη αθλητική οικογένεια του Δήμου να παρουσιάσει ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα γεμάτο κίνηση, πολύχρωμα κουστούμια, ρυθμό και ενθουσιασμό.

Μετά από τρία χρόνια υγειονομικών απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας, ο ιδιαίτερα δημοφιλής αθλητικός θεσμός του δήμου επέστρεψε δυναμικά, ρίχνοντας την αυλαία σε μια πετυχημένη χρονιά για τη λειτουργία των τμημάτων άθλησης, τα οποία έχουν καταξιωθεί πανελλαδικά για την πρότυπη λειτουργία τους, τη δυναμική τους εμβέλεια και τη σύγχρονη οργάνωσή τους.

Οι πρωταγωνιστές των διήμερων εκδηλώσεων – τα τμήματα προσχολικής, παιδικής, εφηβικής και τρίτης ηλικίας καθώς και αθλούμενοι στα τμήματα ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – παρουσίασαν σε άψογους σχηματισμούς προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής, γενικής, ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, tae kwon do, παραδοσιακών χορών, κλασικού και μοντέρνου χορού και hip hop, αναδεικνύοντας την αξία της άσκησης στη σωματική και ψυχική υγεία & ευεξία και κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου.

Κηρύσσοντας την έναρξη του “Φεστιβάλ Άθληση για Όλους” ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός συνεχάρη όλους τους αθλούμενους που μέσα από τη συμμετοχή τους στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου αναδεικνύουν τα αθλητικά ιδεώδη και τη σημασία της άσκησης ως στάση ζωής. Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στις ιδιαιτερότητες που ανέκυψαν κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο στην υλοποίηση των προγραμμάτων, με αιχμή τις υγειονομικές απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας αλλά και τη διακοπή της χρηματοδότησης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού από τη Γ.Γ. Αθλητισμού. “Δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα καθώς ήμασταν αποφασισμένοι να στηρίξουμε με τις δικές μας μόνο δυνάμεις τα πρότυπα αθλητικά μας προγράμματα, τα οποία και υλοποιούμε αποκλειστικά με ιδίους πόρους, χωρίς καμία κρατική υποστήριξη. Κάνοντας την κρίση ευκαιρία, δεν σταματήσαμε εδώ. Η πανδημία μπορεί να έπληξε την άθληση σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο για το δήμο μας οι απώλειες αντισταθμίστηκαν με την ενεργοποίηση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων που συνέβαλαν στην εξ αποστάσεως λειτουργία των αθλητικών μας τμημάτων, αλλά και στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ασφαλή λειτουργία των δημοτικών μας γυμναστηρίων” κατέληξε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Το “παρών” τους στις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Χρήστος Ταξίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σταυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Δεμερτζής, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σωτήρης Νικολαΐδης, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, Βασίλης Ανδρεάδης, Αβραάμ Σαπρανίδης, Αντωνία Καραπουλουτίδου, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Χρήστος Αντίνου, Αθανάσιος Γαρούφας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτης Φωτιάδης, η Τοπική Σύμβουλος Μαρία Γκαγκανιάρη και πλήθος κόσμου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ