Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Άρνηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να συζητήσει για τα εργατικά ατυχήματα»

«Άρνηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να συζητήσει για τα εργατικά ατυχήματα»

Την παρακάτω ανακοίνωση/καταγγελία εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Θεσσαλονίκης:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στους εργαζόμενους του Δήμου, της πόλης και όλους τους δημότες της Θεσσαλονίκης την κατάπτυστη αντιδημοκρατική στάση και μεθόδευση του Κ. Ζέρβα, της διοίκησης του, των δημοτικών συμβούλων του και του προέδρου του στο δημοτικό συμβούλιο να αρνηθούν για έκτη φορά πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συζήτηση στο συμβούλιο του θέματος των εκατοντάδων εργατικών ατυχημάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τόσων που δεν μπορεί πλέον να θεωρούνται εξαιρέσεις αλλά κανονικότητα, εφαρμογή της εγκληματικής πολιτικής που θεωρεί ακόμα και τη προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων σαν κόστος. Κι’ αυτό όταν Δήμος, κυβέρνηση και όσα κόμματα κυβέρνησαν έχουν στήσει πάρτι για τις ανάγκες των εργολάβων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Έφτασαν τα στελέχη της διοίκησης να απειλούν, να υβρίζουν, να χαρακτηρίζουν σαν “συμμορίτες” τους εκπροσώπους των εργαζόμενων που αγωνίζονται για τη ζωή των συναδέλφων τους.

Μετά τη κινητοποίηση των εργαζόμενων και την αντίδραση πολλών δημοτικών συμβούλων η διοίκηση συνέχισε παράνομα τη “μούφα” συνεδρίαση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται :

Δεν πρόκειται να αφήσει σε χλωρό κλαρί τη διοίκηση Ζέρβα.

Θα είναι μέρα μεσημέρι όταν θα κάνει δεκτά και θα υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων για την ασφάλεια της υγείας και της ίδιας της ζωής τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της πόλης να σταθούν μαχητικά στο πλευρό των εργαζόμενων του δήμου.

Το θέμα είναι κοινό – η πάλη είναι κοινή και θα νικήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ